Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Ο Αμβρακικός στη λίστα των «νεκρών» θαλάσσιων ζωνών του πλανήτη

barka mikrh me shmaiaΟ Αμβρακικός εντάσσεται πλέον στην ταχύτατα αυξανόμενη λίστα των “νεκρών” θαλασσίων ζωνών του πλανήτη, είναι η διαπίστωση από ερευνητικό πρόγραμμα για τον Αμβρακικό, το οποίο συντονίζει το Πανεπιστήμιο Πατρών… 

…και συμμετέχουν δυο επιστημονικές ομάδες, η μονάδα Θαλάσσιας Οικολογίας και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας, μέλη του δικτύου εργαστηρίων Oceanus.

Οι ομάδες μελετούν τα χαρακτηριστικά και την κατανομή των ανοξικών υδάτινων μαζών και των επιπτώσεών τους στους ιχθυοπληθυσμούς και την αλιεία, με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) να μελετά την αφθονία και την κατανομή των μικρών πελαγικών ψαριών (κυρίως σαρδέλα και γαύρος), το Τμήμα Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας μελετά τους ιχθυοπληθυσμούς των λιμνοθαλασσών του κόλπου σε σχέση με τα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, ενώ το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου μελετά τη συμβολή των απορροών των μεγάλων αποστραγγιστικών τάφρων και των ποταμών στην ποιότητα των νερών του κόλπου.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 43 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας