Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Τουριστική ανάπτυξη με σύνθημα «Άρτα Γέφυρα Εποχών»

gefyri artas2Με το σύνθημα «Άρτα Γέφυρα εποχών» παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας. Το Σχέδιο υλοποιήθηκε από εξειδικευμένη ομάδα μελετητών, η οποία ανέλυσε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Άρτας, καθώς και τα

ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ώστε να προβληθούν οι κατάλληλες ενέργειες για να αναπτυχθεί πάνω σε συγκεκριμένες και στέρεες βάσεις το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Η δημιουργία τουριστικού προϊόντος για την Άρτα και η προώθησή του στις αγορές – στόχους, εντός και εκτός Ελλάδος, έχει ως γνώμονα να καταστεί η περιοχή μας επισκέψιμος προορισμός όλο τον χρόνο και να αναβαθμίσει το τουριστικό της προϊόν, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως είναι τα μνημεία της, η φύση, ο Αμβρακικός Κόλπος και ο πολιτισμός, καθώς και τα νέα οικονομικά και γεωγραφικά δεδομένα, όπως είναι η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και η κομβική θέση της Άρτας στο χάρτη διέλευσης του συγκεκριμένου οδικού άξονα.

 

«Πρόκειται για ένα εργαλείο που πλέον έχουμε στα χέρια μας, μέσα από το οποίο και με σκληρή δουλειά θα δώσουμε μια ταυτότητα στην περιοχή μας, με τελικό στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Έχουμε πλέον έναν χάρτη, βάσει του οποίου μπορούμε να κάνουμε στοχευμένες κινήσεις. Στο Επιχειρησιακό Σχέδιο για τον τουρισμό μας προτείνονται κάποιες ενέργειες, ωστόσο θα πρέπει να κάνουμε κινήσεις ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η συνεργασία όλων των φορέων είναι ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να επιτευχθούν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. «Θέλουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του τουρισμού και πρέπει με συνεργασία και με στόχευση να δουλέψουμε για την περιοχή μας, ώστε και το παραμικρό ευρώ του Αρτινού φορολογούμενου να πιάσει τόπο και να προσδώσει κάτι στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσιρογιάννης.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας