Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΙΑ 1939-1945 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

katoxikh viaΤην Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη στις 18:30 στον Πολυχώρο Κομμένου  θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου "ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΙΑ 1939-1945  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ".  

Η βία που ασκήθηκε από τις γερμανικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους εναντίον των αντίπαλων στρατιωτικών δυνάμεων αλλά και του άμαχου πληθυσμού της κατεχόμενης Ευρώπης αποτέλεσε το θέμα του  διεθνούς επιστημονικού

συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Αυγούστου 2014  σε συνεργασία  του Δήμου Νικολάου Σκουφά  και του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι Στράτος Δαρδανάς, Βασιλική Λάζου, Βαγγέλης Τζούκας , Λάμπρος Φλιτούρης και αποτελεί το απόσταγμα των απόψεων που διατύπωσαν κατά την διεξαγωγή του συνέδριου οι διακεκριμένοι επιστήμονες που συμμετείχαν.

     Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι κ. Λάμπρος Φλιτούρης, Επίκουρος καθηγητής Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κ.Ηλίας Σκουλίδας, Επίκουρος καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας