Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Η Ιστορία μιας σελίδας

mnhmeio pesontonΞεκινήσαμε αυτό το τρυφερό μας ταξίδι στο χρόνο πριν 13 χρόνια. Με πολλή συγκίνηση και βαθύ σεβασμό για τον αιματοβαμμένο τόπο μας. Ήταν το 2003 όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα φτιάχνοντας ένα site που θα έβγαζε το μαρτυρικό Κομμένο από την αφάνεια. Κυρίαρχος προσανατολισμός μας ήταν να ανασύρουμε κάθε πλευρά της ιστορίας του και να την καταστήσουμε προσιτή και διαθέσιμη σε όλο τον πλανήτη.

Δύο ανήσυχοι άνθρωποι έβαλαν το χέρι τους για να στηθεί το site: ο καλός φίλος τού Κομμένου και πληροφορικός Γιώργος Μιλτιάδους και ο υπάλληλος τότε του ΚΕΠ Κομμένου Ηλίας Λάμπρης. Ωστόσο, τίποτα δε θα γινόταν, αν δεν υπήρχε η απόλυτη υποστήριξη του τότε προέδρου της κοινότητάς μας Γιώργου Παππά, ο οποίος ήταν πραγματικά δίπλα μας όλες τις στιγμές σε ό,τι και αν απαιτήθηκε. Το κόστος της φιλοξενίας το ανέλαβε η κοινότητά μας.

Τελικά το site ανέβηκε στις 23 Ιούνη 2004 με την επωνυμία: www.kommeno-artas.gr

Το κόστος κατασκευής και διαχείρισης ξεπέρασε το ποσό των 10.000 Ευρώ. Και το ανέλαβαν ως μια πολύτιμη συνεισφορά στον τόπο οι Ηλίας Λάμπρης και Γιώργος Μιλτιάδους.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν όταν το Κομμένο εντάχθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Νικολάου Σκουφά. Η τελευταία ανανέωση για 2 χρόνια εξοφλήθηκε από τον Ηλία Λάμπρη, παρότι τα δικαιώματα μεταφέρθηκαν στον νέο Δήμο. Ένα δημοσίευμα, ωστόσο, σχετικά με την απαράδεκτη πράξη υποδοχής στο Νεοχώρι του Γερμανού πρέσβη, ο οποίος ταξίδεψε για μια επίσκεψη στο Κομμένο, δυσαρέστησε τις αρχές, με αποτέλεσμα ο διαχειριστής της σελίδας να δεχθεί προσωπική επίθεση και απειλές. Έτσι μέσα σε μία ώρα ο διαχειριστής έριξε την σελίδα και, για να μην υπάρξει κενό, ανέβασε αμέσως το

Blog https://kommeno.wordpress.com

Σε λιγότερο από 15 μέρες ανέβηκε το νέο site με την επωνυμία «Άι Κομμένο της Άσβεστης Μνήμης», με τη βοήθεια πάλι του Γιώργου Μιλτιάδους. Στην ομάδα προστέθηκε ο φιλόλογος και συγγραφέας Δημήτρης Βλαχοπάνος.

Όλα αυτά τα χρόνια η επισκεψιμότητα ήταν αρκετά εκτεταμένη και σημαντική. Πολίτες όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες του κόσμου, όπως Αμερική, Καναδά, Βραζιλία, Αυστραλία, Ευρώπη, Κίνα κ.α., έμαθαν για το Κομμένο και έγιναν φίλοι μας.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται. Η σχεδία μας έχει ακόμη θέσεις πολλές. Ελάτε μαζί μας να μοιραστούμε αυτή την όμορφη περιπλάνηση στις ακτές της μνήμης και της ελπίδας.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας