Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

ΕΚΘΕΣΗ ΦΟΑ

pouli se varkaΩς μέλος της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας συμμετέχω και στην φετινή έκθεση φωτογραφίας που γίνεται στην Πινακοθήκη Άρτας από 13 ως 22 Ιούνη με τρεις φωτογραφίες από τον Αμβρακικό. Η ΦΟΑ για μια ακόμα χρονιά παρουσιάζει τα έργα των μελών της. Όλα τα μέλη μας εργάστηκαν όλη τη χρονιά για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα που κατά γενική ομολογία και, αν κρίνουμε από το πλήθος των πολιτών της πόλης που την επισκέπτονται, είναι πολύ καλό.

Περισσότερα...

Ημέρα της γυναίκας;

ginaikaΗ μεγαλύτερη ερώτηση που δεν έχει απαντηθεί ποτέ και που κι εγώ δεν έχω κατορθώσει να απαντήσω μετά από τριάντα χρόνια έρευνας, είναι: «τι θέλει μια γυναίκα;»
Ζίγκμουντ Φρόυντ, 1856-1939, Αυστριακός ψυχίατρος

"Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους.

Περισσότερα...

Κυνηγοί και "κυνηγοί"

kathistraΞέρω έναν πλανήτη όπου υπάρχει ένας κύριος με χρώμα βυσσινί. Δεν μύρισε ποτέ ένα λουλούδι. Δεν κοίταξε ποτέ ένα αστέρι. Δεν έκανε τίποτε άλλο παρά μόνον προσθέσεις, και κάθε μέρα σαν ελόγου σου έλεγε "είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος" και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι." Ο Μικρός πρίγκηπας" Σαίντ Εξπερύ

Περισσότερα...

Περιφερειακό Συνέδριο

xaris doriforosΞεκινά το μεσημέρι το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση το οποίο πραγματοποιείται στα Γιάννινα και φέρνει στην ηπειρωτική πρωτεύουσα σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τις Προτάσεις του Δήμου Ν.Σκουφά ενόψει του Περιφ. Αναπτυξιακού Συνεδρίου δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης. Θα παρατηρήσει κανείς, ότι για την Ιστορική Έδρα του Δήμου το Μαρτυρικό Κομμένο δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση

Περισσότερα...

Γερμανικό πλυντήριο

diafthoraΌποιο μεγάλο παγκόσμιο σκάνδαλο και αν σκάσει θα βρούμε μέσα μια Γερμανική επιχειρηματική δράση ή και το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτής. Όποιος πόλεμος και αν ξεκινήσει θα βρούμε την Γερμανία ως υπεύθυνη.

Διαβάζουμε στον Παγκόσμιο Τύπο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενο από τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από 27 τράπεζες της Γερμανίας. Για μια ακόμα φορά οι Γερμανία πρωτοστατεί στη διαφθορά.

Μουγκαμάρα από τον υπουργό οικονομικών Σόιμπλε. Η σιωπή πολλές φορές αποδεικνύει την ενοχή.

Περισσότερα...

Το αγροτικό ζήτημα.

agrotes arta gefyra klisimoΤο αγροτικά ζήτημα δεν είναι σημερινό. Η αρχή του κακού έγινε όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ χωρίς όρους. («Κολυμπάτε να σωθείτε» ήταν η φράση του εθνάρχη). Μέσα σε λίγα χρόνια η αξία της παραγωγής έπεσε χαμηλά κατά τας προσταγάς των ευρωπαίων. Με επιδοτήσεις 1 προς 10 [1 στον αγρότη δέκα στον διακινητή (νταβαντζή)] κατάφεραν να μειώσουν τις τιμές. Τα πρώτα χρόνια διέθεταν μεγάλα ποσά να θάβεται η παραγωγή, και όχι να δίνεται στους πεινασμένους αυτού του κόσμου κατάφεραν έτσι να μειώσουν την παραγωγή αλλά και η ποιότητα να χαθεί.

Περισσότερα...

Κακοκαιρία

sinefiaΒροχερός ο καιρός αυτές τις μέρες. Είναι οι βροχές που περίμεναν οι καλλιεργητές της περιοχής. Το κρύο και οι βοριάδες αλλά και η ανομβρία είχαν ως αποτέλεσμα να στεγνώσει ο τόπος. Να στεγνώσουν και οι καλλιέργειες. Αυτές οι βροχές και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις χαμηλές τιμές δίνουν μια ανάσα σε όλες τις καλλιέργειες. Παρατηρώντας τις καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια είναι εύκολο να δει κανείς ότι έχουν αλλάξει πολλά.

Περισσότερα...

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας