Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Κυνηγοί και "κυνηγοί"

kathistraΞέρω έναν πλανήτη όπου υπάρχει ένας κύριος με χρώμα βυσσινί. Δεν μύρισε ποτέ ένα λουλούδι. Δεν κοίταξε ποτέ ένα αστέρι. Δεν έκανε τίποτε άλλο παρά μόνον προσθέσεις, και κάθε μέρα σαν ελόγου σου έλεγε "είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος" και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι." Ο Μικρός πρίγκηπας" Σαίντ Εξπερύ

Περισσότερα...

Περιφερειακό Συνέδριο

xaris doriforosΞεκινά το μεσημέρι το Περιφερειακό Συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση το οποίο πραγματοποιείται στα Γιάννινα και φέρνει στην ηπειρωτική πρωτεύουσα σχεδόν όλο το Υπουργικό Συμβούλιο. Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Τις Προτάσεις του Δήμου Ν.Σκουφά ενόψει του Περιφ. Αναπτυξιακού Συνεδρίου δημοσιοποίησε ο Δήμαρχος Νικ. Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης. Θα παρατηρήσει κανείς, ότι για την Ιστορική Έδρα του Δήμου το Μαρτυρικό Κομμένο δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόταση

Περισσότερα...

Γερμανικό πλυντήριο

diafthoraΌποιο μεγάλο παγκόσμιο σκάνδαλο και αν σκάσει θα βρούμε μέσα μια Γερμανική επιχειρηματική δράση ή και το πολιτικό σύστημα της χώρας αυτής. Όποιος πόλεμος και αν ξεκινήσει θα βρούμε την Γερμανία ως υπεύθυνη.

Διαβάζουμε στον Παγκόσμιο Τύπο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προερχόμενο από τη Ρωσία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης από 27 τράπεζες της Γερμανίας. Για μια ακόμα φορά οι Γερμανία πρωτοστατεί στη διαφθορά.

Μουγκαμάρα από τον υπουργό οικονομικών Σόιμπλε. Η σιωπή πολλές φορές αποδεικνύει την ενοχή.

Περισσότερα...

Το αγροτικό ζήτημα.

agrotes arta gefyra klisimoΤο αγροτικά ζήτημα δεν είναι σημερινό. Η αρχή του κακού έγινε όταν η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ χωρίς όρους. («Κολυμπάτε να σωθείτε» ήταν η φράση του εθνάρχη). Μέσα σε λίγα χρόνια η αξία της παραγωγής έπεσε χαμηλά κατά τας προσταγάς των ευρωπαίων. Με επιδοτήσεις 1 προς 10 [1 στον αγρότη δέκα στον διακινητή (νταβαντζή)] κατάφεραν να μειώσουν τις τιμές. Τα πρώτα χρόνια διέθεταν μεγάλα ποσά να θάβεται η παραγωγή, και όχι να δίνεται στους πεινασμένους αυτού του κόσμου κατάφεραν έτσι να μειώσουν την παραγωγή αλλά και η ποιότητα να χαθεί.

Περισσότερα...

Κακοκαιρία

sinefiaΒροχερός ο καιρός αυτές τις μέρες. Είναι οι βροχές που περίμεναν οι καλλιεργητές της περιοχής. Το κρύο και οι βοριάδες αλλά και η ανομβρία είχαν ως αποτέλεσμα να στεγνώσει ο τόπος. Να στεγνώσουν και οι καλλιέργειες. Αυτές οι βροχές και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις χαμηλές τιμές δίνουν μια ανάσα σε όλες τις καλλιέργειες. Παρατηρώντας τις καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια είναι εύκολο να δει κανείς ότι έχουν αλλάξει πολλά.

Περισσότερα...

 © 2016 Ηλίας