Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Εντυπωσίασε το πρωτότυπο δρώμενο «Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη» στις εκδηλώσεις Μνήμης του Κομμένου

papaxatzi201909Η πρωτότυπη εικαστική περφόρμανς «FREE Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη» (Free-no future without remembrance) της Artifactory εντυπωσίασε όσους παρευρέθηκαν στην πλατεία του Κομμένου το βράδυ της 16ης Αυγούστου, ημέρα Μνήμης των 317 θυμάτων της σφαγής του χωριού, από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Αύγουστο του 1943. Η ομάδα νέων από την Ιταλία, την Αλβανία και την Ελλάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτιδας –περφόρμερ Βέρας Ιόνας Παπαδοπούλου παρουσίασε μια ηχητική –εικαστική περφόρμνας με αναφορές στην ιστορία του μαρτυρικού τόπου και ως κύριο θέμα τον πόλεμο και την βία.

Περισσότερα...

Μαγική βραδιά από τον Günter Baby και την Katharina Sommer με «Τα αγαπημένα μας πράγματα» στο Κομμένο

sommer20195Μια μαγική βραδιά χάρισαν στους φίλους τους της Άρτας και του Κομμένου ο Günter Baby Sommer και η Katharina Sommer. Το βράδυ της 15ης Αυγούστου, στην αυλή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κομμένου, το δίδυμο Günter και Katharina Sommer περιπλανήθηκαν μελωδικά υπό τους ήχους των κρουστών και των πνευστών στους κόσμους του αλλιώτικου και του αδοκίμαστου, με συνθέσεις μιας μουσικής πλημμυρισμένης από στοιχεία της Folkmusic, Jazzmusic και Contemporary classic music, και έδωσαν μια άλλη μουσική διάσταση σε όσους ήταν τυχεροί και παρακολούθησαν την παράσταση.

Περισσότερα...

Στις εκδηλώσεις Μνήμης του Κομμένου στις 16 Αυγούστου το δρώμενο «Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη»

dromena kommeno 2019 art factoryΗ Artifactory ενημερώνει και προσκαλεί στο δρώμενο FREE «Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη» που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Μνήμης του Κομμένου την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 21.00 στην πλατεία του χωριού από την ομάδα νέων από την Ιταλία, την Αλβανία και την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Οι νέοι που συμμετέχουν στην κατασκήνωση μελέτης “Remember ! Act –Art” στο πλαίσιο του έργου «Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη» (FREE –no FutuRE without remembrance) έμαθαν για την ιστορία του Κομμένου και συμμετείχαν σε εργαστήρια με σκοπό να παρουσιάσουν μια παράσταση στο δημόσιο χώρο που παρουσιάζεται αύριο, 16 Αυγούστου και συνδέεται με τη διατήρηση της μνήμης της ναζιστικής δολοφονίας στο Κομμένο. Επιμελήτρια των εργαστηρίων είναι η Βέρα Ιόνα Παπαδοπούλου εικαστική καλλιτέχνης, που δραστηριοποιείται στην performance art και στον κινηματογράφο.

Περισσότερα...

«Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη»

papaxatziΣτο Κομμένο από 12-18 Αυγούστου
Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Artifactory υλοποιεί με την υποστήριξη του Δήμου Νικολάου Σκουφά και τη συμμετοχή του Μορφωτικού Συλλόγου Κομμένου από τις 12 έως τις 18 Αυγούστου 2019 στο Κομμένο την κατασκήνωση μελέτης “Remember ! Act –Art” στο πλαίσιο του έργου «Ελεύθεροι –Δεν υπάρχει Μέλλον χωρίς Μνήμη» (FREE –no FutuRE without remembrance) το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της Δράσης 4, «Ευρωπαϊκή Μνήμη του Προγράμματος Ευρώπη για τους πολίτες».

Περισσότερα...

Günter Baby και Katharina Sommer με «Τα αγαπημένα μας πράγματα» στο Κομμένο ξανά 15 Αυγούστου το βράδυ

sommer 2Μια μαγική βραδιά έρχονται να χαρίσουν στους φίλους τους της Άρτας και του Κομμένου ο Günter Baby Sommer και η Katharina Sommer. Το βράδυ της 15ης Αυγούστου, στην αυλή του Μουσείου Ολοκαυτώματος Κομμένου, το δίδυμο Günter και Katharina Sommer θα μας ταξιδέψει μελωδικά υπό τους ήχους των κρουστών και των πνευστών στους κόσμους του αλλιώτικου και του αδοκίμαστου, με συνθέσεις μιας μουσικής πλημμυρισμένης από στοιχεία της Folkmusic, Jazzmusic και Contemporary classic music.

Περισσότερα...

«Τα είχαμε χαμένα και ζούσαμε»

ekdiloseis2019 theatro«Τα είχαμε χαμένα και ζούσαμε»
Πενθήμερο μουσικοθεατρικό εργαστήριο για παιδιά και νέους, από 5/8 έως και 10/8, 19:00-21:30. Την 5η και τελευταία μέρα 10/8 θα γίνει παρουσίαση δρώμενων στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Διοργανωτές- Εμψυχωτές:

Περισσότερα...

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας