Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Εκδηλώσεις Μνήμης 2015

ekdhloseis 2015Απαντάμε στις επιθέσεις που δεχόμαστε ως λαός και ως χώρα με ένα πολιτιστικό 4ήμερο εκδηλώσεων μνήμης. Δε ενδίδουμε στην τεχνητή κρίση και στα σενάρια της φτώχιας και της αθλιότητας που ετοιμάζουν οι εταίροι μας για το μέλλον του τόπου μας. Και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την ιστορία μας ούτε να συγχωρήσουμε και να διαγράψουμε τα εγκλήματα πολέμου της γερμανικής βέρμαχτ. Το Κομμένο θα φέγγει πάντα ως άσβεστη φλόγα που θα καταγγέλλει τη ναζιστική βία και θα σαλπίζει το μήνυμα της ειρήνης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης των λαών.

Σας καλούμε να δηλώσετε παρόντες ως προσκυνητές του ιερού και ματωμένου τόπου μας. Και να σηκώσετε μαζί μας ψηλά το Κομμένο ως πανανθρώπινο σύμβολο της αρμονικής και χωρίς διακρίσεις συνύπαρξης των ανθρώπων.

Ένα πολιτιστικό τετραήμερο εκδηλώσεων, με έμφαση στη μουσική, ετοιμάζει πυρετωδώς ο Μορφωτικός Σύλλογος του Κομμένου για να τιμήσει τη μνήμη των 317 νεκρών του ολοκαυτώματος της 16ης Αυγούστου 1943. Ένα πολιτιστικό τετραήμερο εκδηλώσεων, με έμφαση στη μουσική, ετοιμάζει πυρετωδώς ο Μορφωτικός Σύλλογος του Κομμένου για να τιμήσει τη μνήμη των 317 νεκρών του ολοκαυτώματος της 16ης Αυγούστου 1943.

O Δημήτρης Μπάσης, ο Ηλίας Πλαστήρας, η Ραλία Χρηστίδου, ο Νίκος Σιακούφης, τα νεανικά συγκροτήματα και χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου και Εργαστήρι Άρτας, δίνουν το ραντεβού τους φέτος στην πλατεία του μαρτυρικού Κομμένου.

72 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα το Κομμένο συνεχίζεται να αγωνίζεται και να διεκδικεί την δικαίωση και την αποζημίωση από το Γερμανικό κράτος.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Ότι προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο.

ΔΕΝ ΘΑ ΥΣΗΧΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Ορειβατικός Άρτας

oreivatikos artas

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας