Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Μόλυνση

fytofarmaka aulakiΗ προστασία του περιβάλλοντος σήμερα είναι σπουδαίας σημασίας. Και η περιοχή μας που βρίσκεται στην ευαίσθητη περιοχή του Αμβρακικού χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στο αυλάκι, στο γεφύρι όπου οι παραγωγοί γεμίζουν τα βυτία για ράντισμα υπήρχε κάδος απορριμμάτων. Ο κάδος σήμερα στο χώρο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα τα μπουκάλια και οι σακούλες από τα φυτοφάρμακα να πετιούνται έξω.

Περισσότερα...

Λείπει ο φοίνικας

eikonostasi1Ο δρόμος προς τη θάλασσα ομορφαίνει. Πολλοί συγχωριανοί μας έχουν φυτέψει διάφορα δέντρα πριν μερικά χρόνια, τα οποία με στο πέρασμα του χρόνου έχουν μεγαλώσει. Δημιουργούνται έτσι μικροί χώροι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεκουραστούν ή να καθίσουν κάτω από τη σκιά των δέντρων και να απολαύσουν το τοπίο. Η διάθεση να γεμίσει ο δρόμος με δέντρα και φυτά υπάρχει έντονη.

Περισσότερα...

Ιστορική έδρα!!!!

pinakida kommenou koboti 1Για μια ακόμα φορά δείχνουν την αδιαφορία τους για το ΚΟΜΜΕΝΟ και δείχνουν πως εννοούν την Ιστορική Έδρα του Δήμου μας. Και η πινακίδα που βρίσκεται στη διασταύρωση στην Εθνική Οδό στο Κομπότι η πινακίδα που πληροφορεί τους ταξιδιώτες έχει τα μαύρα της τα χάλια.

Περισσότερα...

Χωρίς το Κομμένο

xartis xoris kommeno 2Με αυτόν τον τρόπο εννοούν την Ιστορική έδρα του Δήμου Νικ. Σκουφά οι αιρετοί μας άρχοντες . Στην πρώτη σελίδα στου site του Δήμου υπάρχει χάρτης που σε παραπέμπει στους χάρτες της Googleκαι στην περιοχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Όμως στην εικόνα που πρώτα βλέπει ο επισκέπτης του site, βλέπει όλες τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών δήμων αλλά πουθενά δεν βλέπει την έδρα της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου, που παρέμεινε κοινότητα με τον Καποδίστρια και ορίστηκε Ιστορική Έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα...

Έτσι καταντήσαμε την Ελλάδα

siskevastirio 2

Γράφει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος

Θλιβερές σκιές, εγκαταλειμμένες στο περιθώριο της ζωής και της οικονομίας,

σίδερα και σάπια κατεδαφισμένα υλικά,

πνιγμένα στους θάμνους και στην

ομίχλη της αφόρητης  και εκνευριστικής μοναξιάς

Συσκευαστήριο Κομμένου: δεν έχει μείνει τίποτε στη θέση του και δε στέκεται όρθιο τίποτε. Μια γενική λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Χωρίς καμιά λύπη. Και χωρίς ίχνος ντροπής. Λες και κατοικούν βάρβαροι και βάνδαλοι σε τούτο τον τόπο.

Περισσότερα...

Βανδαλισμοί - Αδιαφορία

kados antlies spasmenosΔεν έχουν σταματημό οι βανδαλισμοί στο Κομμένο. Στην περιοχή της θάλασσας οι κάδοι σκουπιδιών του δήμου βρίσκονται σε απαράδεκτοι κατάσταση. Κάποιοι που δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε συνεχώς είτε σπάνε τους κάδους είτε κλέβουν τις ρόδες. Κάποια στιγμή θα πρέπει η περιοχή να προστατευτεί από του ψαράδες αλλά και από τους ντόπιους περιπατητές. Ένας σημαντικός υγροβιότοπος που παρέμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο.

Περισσότερα...

Αδιαφορία

pinakida martiriko kommeno1Σε μαύρα χάλια είναι η πινακίδα στην είσοδο του Κομμένου. Ο επισκέπτης το πρώτο που βλέπει είναι μια εικόνα πολύ άσχημη. Η πινακίδα που πληροφορεί τους επισκέπτες ότι εισέρχονται στο μαρτυρικό αυτό τόπο είναι σε άθλια κατάσταση. Έτσι εννοούν οι τοπικοί άρχοντες την Ιστορική Έδρα του Δήμου και συμπεριφέρονται ανάλογα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη συνεχίζεται.

Στον υγροβιότοπο

pouli nekroΈνα φρικτό θέαμα αντικρίσαμε στο δρόμο για τη θάλασσα. Τυχαίο γεγονός ή κάποιος ασυνείδητος κυνηγός;

Τα φωτά της εισόδου στο Κομμένο.

eisodosfotaΔεν υπάρχει λόγος τα φώτα στην είσοδο του Κομμένου να ανοίγουν από νωρίς το απόγευμα. Εκτός από το ενεργειακό πρόβλημα που είναι σημαντική παράμετρος οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το κόστος. Ας κινητοποιηθεί  κάποιος υπεύθυνος ώστε να ρυθμιστεί ο χρονοδιακόπτης έτσι ώστε να ανοίγουν τα φώτα την ώρα που νυχτώνει και όχι από νωρίς το απόγευμα.

Η παλιά πόρτα της εκκλησίας της Παναγίας.

porta panagiasΤην ωραία εικόνα που έχει πλέον η είσοδος της Εκκλησίας της Παναγίας την χαλάει ο κάδος σκουπιδιών που έχει porta eklhsiasτοποθετηθεί ακριβώς δίπλα. Όπως εύστοχα παρατήρησε η Βάσω Αβδελά. Άμεσα να μεταφερθεί ο κάδος σε άλλο χώρο και εκεί να τοποθετηθεί ένας όμορφος μικρός κάδος, αν κρίνεται αυτό απαραίτητο. Ήδη υπάρχει και ένας ακόμα μικρός κάδος στη σωστή θέση.

Σκουπιδότοπος η θάλασσα

skoupidia thalasaΑυτοί ο κάδοι έχουν μέρες που βρίσκονται σ’ αυτή τη θλιβερή κατάσταση. Δίπλα η θάλασσα. Η πανέμορφη θάλασσα. Και το εκκλησάκι με την ελληνική σημαία να κυματίζει. Μα γύρω απ’ τον κάδο και σε όλη την έκταση του μικρού πάρκου τα σκουπίδια και τα πλαστικά κάνουν αφόρητη την εικόνα. Δε θέλει πολύ. Θέλει να πάει μια μέρα το απορριμματοφόρο και ν’ αδειάσει τους  βρώμικους κάδους. Και να πάνε κάποιοι εθελοντές να πλύνουν τους κάδους και γενικώς να καθαρίσουν τον τόπο. Ας μεριμνήσουν γι’ αυτό οι τοπικές αρχές, αν υπάρχουν φυσικά.

Περισσότερα...

Ορειβατικός Άρτας

oreivatikos artas

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας