Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Song for Kommeno

Ο ελληνάκος

Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ’ το μυαλό της κότας. Απ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ’ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τί να τους πω και πώς να τους το πω; Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί; Μάνος Χατζιδάκις

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Μόλυνση

fytofarmaka aulakiΗ προστασία του περιβάλλοντος σήμερα είναι σπουδαίας σημασίας. Και η περιοχή μας που βρίσκεται στην ευαίσθητη περιοχή του Αμβρακικού χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Στο αυλάκι, στο γεφύρι όπου οι παραγωγοί γεμίζουν τα βυτία για ράντισμα υπήρχε κάδος απορριμμάτων. Ο κάδος σήμερα στο χώρο δεν υπάρχει με αποτέλεσμα τα μπουκάλια και οι σακούλες από τα φυτοφάρμακα να πετιούνται έξω.

Είναι ζήτημα χρόνου από τις καιρικές συνθήκες να τα σπρώξουν μέσα στο αυλάκι και από εκεί στον Αμβρακικό. Με αποτέλεσμα τα υπολείμματα να δηλητηριάσουν τα νερά. Προτείνουμε να τοποθετηθεί ξανά κάδος απορριμμάτων σε αυτό το σημείο.

fytofarmaka aulaki

 © 2016 Ηλίας