Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Μαρτυρολόγιο

mnhmeio pesonton nyxta
6 Νοεμβρίου – Στην Τρίπολη εκτελούν 18 κατοίκους από το Διαβολίτσι Μεσσηνίας.
6 Νοεμβρίου – Στην Τρίπολη εκτελούν 18 ομήρους από τις φυλακές. Στην Αθήνα εκτελούν 6 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
7 Νοεμβρίου Οι ναζί καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του Καρπενησιού.
13 Νοεμβρίου – Στο Νομό Πιερίας, πρώτη λεηλασία και πυρπόληση του χωριού Ελατοχώρι.

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» στην Κοζάνη

 

mizan biblioΤο βιβλίο του συγγραφέα – Φιλολόγου Δημήτρη Βλαχοπάνου, με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» παρουσιάζεται στην Κοζάνη, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, σε συνεργασία με την “Κοβεντάρειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνη, στις 7μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Φιλόλογος- Συγγραφέας Γρηγόρης Κοντός και η Δρ Φιλοσοφίας Ελένη Γερούση. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί στενούς με την περιοχή μας καθώς υπηρέτησε για χρόνια ως καθηγητής σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Σημειώνεται ότι το βιβλίο αναφέρεται στη ναζιστική θηριωδία μέσα από την αφήγηση του οδοιπορικού του Αρτινού Εβραίου, Ισαάκ Μιζάν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου και Μπέργκεν – Μπέλζεν.

 

 Πηγή: e-ptolemeos.gr

mixan kozani

 

Το βιβλίο του συγγραφέα – Φιλολόγου Δημήτρη Βλαχοπάνου, με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» παρουσιάζεται στην Κοζάνη, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, σε συνεργασία με την “Κοβεντάρειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνη, στις 7μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Φιλόλογος- Συγγραφέας Γρηγόρης Κοντός και η Δρ Φιλοσοφίας Ελένη Γερούση. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί στενούς με την περιοχή μας καθώς υπηρέτησε για χρόνια ως καθηγητής σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Σημειώνεται ότι το βιβλίο αναφέρεται στη ναζιστική θηριωδία μέσα από την αφήγηση του οδοιπορικού του Αρτινού Εβραίου, Ισαάκ Μιζάν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου και Μπέργκεν – Μπέλζεν.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

 © 2016 Ηλίας