Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Όχι, κ. Σκέρτσο, δεν ξεχνάμε τις αποζημιώσεις

sxoleio paidia metapolemikaΝα ξεχάσουμε τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα μάς κάλεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος. Να μην ασχολούμαστε με το παρελθόν, αλλά να νοιαζόμαστε για το μέλλον, μας είπε.
"Η τοποθέτησή του αυτή αποτελεί μνημείο κυνισμού και ιστορικού αναθεωρητισμού προσβάλλοντας κατάφωρα τη μνήμη των θυμάτων της Κατοχής", σημειώνει στην απάντησή του το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ).

Ο κ. Σκέρτσος προσφέρει στο "γερμανικό κράτος έναν απροσδόκητο και ιδανικό μοχλό στήριξης της ενορχηστρωμένης εκστρατείας, που έχει ξεκινήσει πρόσφατα με συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να πείσει τους απογόνους των θυμάτων να ξεχάσουν τις αποζημιώσεις και να αρκεστούν σε πράξεις ελεημοσύνης, τις οποίες η Γερμανία έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή. Τέτοια δήλωση γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία από Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο και συνιστά μείζον ατόπημα!"

Το μαρτυρικό Κομμένο υψώνει φωνή διαμαρτυρίας εναντίον της συγκεκριμένης δήλωσης και άλλων παρόμοιων που επιχειρούν
να υποτιμήσουν την ανείπωτη τραγωδία που υπέστησαν οι πατέρες μας και οι παππούδες μας. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως δε λησμονούμε τους νεκρούς μας και δε συγχωρούμε τους σφαγείς τους. Και υπογραμμίζουμε πως "η λήθη του κακού είναι άδεια για την επανάληψή του".
Διατρανώνουμε μαζί με το ΕΣΔΟΓΕ και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών το αίτημά μας για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση. Καλούμε την ελληνική πολιτεία να επιδείξει αποφασιστικότητα, σθένος και συνέπεια στη διεκδίκηση, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά και δικαστικά μέσα! Κάθε άλλη στάση προσβάλλει την αγωνιστική Ιστορία της χώρας μας, ζημιώνει τα εθνικά μας δίκαια και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή!

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας