Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Φόλες

skilos paidi1Ασυνείδητοι «άνθρωποι» πέταξαν φόλες σε σκυλιά στο χωριό μας. Την Παρασκευή το βράδυ κάποιος ασυνείδητος πέταξε φόλες με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν τουλάχιστον δυο σκυλιά. Ο Ρεξ και ένα κυνηγόσκυλο. Δυστυχώς ο Ρεξ παρά τις προσπάθειες δεν τα κατάφερε και ξεψύχησε το Σάββατο το μεσημέρι, αφού για 20 ώρες υπέφερε από πόνους. Το ίδιο και το κυνηγόσκυλο.

Το πρόβλημα με τα σκυλιά στο χωριό μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Είτε αδέσποτα είτε όχι κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους και στην πλατεία του χωριού και έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Όμως δεν φταίνε τα ζώα. Κάποιο ασυνείδητοι, αφού παίρνουν στα σπίτια τους τα σκυλιά όταν είναι μικρά, μεγαλώνοντας τα αφήνουν ελεύθερα. Και δημιουργείται έτσι το πρόβλημα με τα αδέσποτα.

Η λύση δεν βρίσκεται στη θανάτωση των αθώων αυτών πλασμάτων. Η λύση βρίσκεται στην ορθολογική διαχείριση του προβλήματος.

Η πολιτεία αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα με τα σκυλιά, προχώρησε σε προγράμματα και επιδότησε τους δήμους με κάποια ποσά. Αρκετοί Δήμοι έχουν ενταχθεί και τρέχουν τέτοιου είδους προγράμματα σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και εθελοντές, και έχουν δημιουργήσει σταθμούς στείρωσης των αδέσποτων.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 26 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας