Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Στην «Όαση του Γιάννη»

oasi giani dimou 6«Έχουμε εξορίσει την ομορφιά. Οι Έλληνες είχαν πάρει τα όπλα γι’ αυτήν». Αλμπέρ Καμύ.

Και στο Κομμένο αντιστεκόμαστε στην ασχήμια και δημιουργούμε όμορφα τοπία. Έτσι μια Όαση ακόμα δημιουργείται στο δρόμο προς τη θάλασσα στις αντλίες. Ένα τοπίο που μόνο αρμύρες και χώμα είχε, μεταμορφώνεται σιγά – σιγά σε μία μικρή Όαση. Μια πρωτοβουλία του Γιάννη,

που διαμόρφωσε τον χώρο με το αγροτικό μηχάνημα και βρήκε συνοδοιπόρους στο εγχείρημα και άλλους χωριανούς. Άλλωστε ο δρόμος από το χωριό προς τη θάλασσα έχει μόνιμα περιπατητές που διαφόρους λόγους ο καθένας. Διαβαίνουν το δρόμο και ορίζουν και το σημείο αυτό, την «Όαση του Γιάννη» να σταματήσουν για μια ανάσα. Τα παγκάκια, οι καρέκλες και το τραπέζι είναι ένα σημείο αναφοράς πλέον και βλέπεις να κάθονται και να συζητούν οι περιπατητές. Τα δέντρα που σε λίγο χρόνο θα μεγαλώσουν θα χαρίσουν την σκιά τους σε συνδυασμό με τη θαλάσσια αύρα. Η βρύση για την ανάγκη για νερό. Η παλιά βάρκα φυτεμένη με πανέμορφα λουλούδια αλλάζει το τοπίο και του δίνει απίστευτη ομορφιά.

Με σύνθημα «Αντίσταση στη ασκήμια – Ναι στη φύση και στην ομορφιά» πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός αλλά και να διαμορφώσουμε και περισσότερο τόπο. Η «Όαση του Γιάννη» δείχνει το δρόμο.

oasi giani dimou 3

oasi giani dimou 4

oasi giani dimou 1

oasi giani dimou 2

«Έχουμε εξορίσει την ομορφιά. Οι Έλληνες είχαν πάρει τα όπλα γι’ αυτήν».

Αλμπέρ Καμύ.

Και στο Κομμένο αντιστεκόμαστε στην ασχήμια. Έτσι μια Όαση ακόμα δημιουργείται στο δρόμο προς τη θάλασσα στις αντλίες. Ένα τοπίο που μόνο αρμύρες και χώμα είχε, μεταμορφώνεται σιγά – σιγά σε μία μικρή Όαση. Μια πρωτοβουλία του Γιάννη, που διαμόρφωσε τον χώρο με το αγροτικό μηχάνημα και βρήκε συνοδοιπόρους στο εγχείρημα και άλλους χωριανούς. Άλλωστε ο δρόμος από το χωριό προς τη θάλασσα έχει μόνιμα περιπατητές που διαφόρους λόγους ο καθένας. Διαβαίνουν το δρόμο και ορίζουν και το σημείο αυτό, την «Όαση του Γιάννη» να σταματήσουν για μια ανάσα. Τα παγκάκια, οι καρέκλες και το τραπέζι είναι ένα σημείο αναφοράς πλέον και βλέπεις να κάθονται και να συζητούν οι περιπατητές. Τα δέντρα που σε λίγο χρόνο θα μεγαλώσουν θα χαρίσουν την σκιά τους σε συνδυασμό με τη θαλάσσια αύρα. Η βρύση για την ανάγκη για νερό. Η παλιά βάρκα φυτεμένη με πανέμορφα λουλούδια αλλάζει το τοπίο και του δίνει απίστευτη ομορφιά.

Με σύνθημα «Αντίσταση στη ασκήμια – Ναι στη φύση και στην ομορφιά» πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να διατηρηθεί ο χώρος καθαρός αλλά και να διαμορφώσουμε και περισσότερο τόπο. Η «Όαση του Γιάννη» δείχνει το δρόμο.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας