Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα, Άρτα… Δέκα παραλίες για ΑμΕΑ

varkes antlies3Έργα υποδομών που θα εξασφαλίζουν αυτόνομη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες και για άλλες κατηγορίες ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα θα αναπτυχθούν σε δέκα παραλίες της Ηπείρου. Μέσω του ΕΣΠΑ, εγκρίθηκε το ποσό του μισού εκατομμυρίου περίπου και οι προτάσεις που είχαν υποβληθεί από τους Δήμους Φιλιατών, Ηγουμενίτσας και Άρτας.

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα και να δώσει ανάσα σε εκατοντάδες ανθρώπους με προβλήματα που δεν είχαν καμία δυνατότητα να απολαύσουν την θάλασσα.

Μέσω του ΕΣΠΑ λοιπόν χρηματοδοτείται ο Δήμος Φιλιατών με το ποσό των 113 χιλιάδων προκειμένου να προχωρήσει στα απαραίτητα έργα στις παραλίες Κεραμίδι και Σαγιάδας.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρηματοδοτείται με 229 χιλιάδες για παρεμβάσεις που θα υλοποιήσει στις παραλίες Καραβοστάσι, Πλαταριάς, Μέγα Άμμου και Αγίας Παρασκευής.
Τέλος ο Δήμος Άρτας, θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 239 για αντίστοιχα έργα που θα εκτελέσει σε τέσσερις παραλίες στην περιοχή της Κορωνησίας.
Τα έργα αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων υποδομών για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμΕΑ και άλλων ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα (έγκυοι, υπερήλικες, τραυματίες κ.ά) σε παραλίες και θαλάσσιους χώρους κολύμβησης, καθώς και την τοποθέτηση βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως λυόμενα αποδυτήρια, φορητοί χώροι υγιεινής κ.ά.

Σημειώνεται ότι ήδη ορισμένες παραλίες της Ηπείρου παρέχουν δυνατότητα πρόσβασης σε ΑμΕΑ, μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Περιφέρεια.
«Δίνουμε έμφαση σε Δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, οι οποίες ταυτόχρονα ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών οικονομιών. Για το λόγο αυτό σχεδιάσαμε το συγκεκριμένο πρόγραμμα και στη συνέχεια αυξήσαμε τον προϋπολογισμό, ώστε να ανταποκριθούμε στον μεγάλο αριθμό προτάσεων των Δήμων και να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομών σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της χώρας.
Σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, υλοποιούμε έργα που διασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση για όλους τους συμπολίτες μας σε θάλασσες και παραλίες, συμβάλλοντας και στην ανάπτυξη τουρισμού για ΑμΕΑ και άλλα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές. Αξιοποιούμε την αναπτυξιακή δυναμική του παραλιακού μετώπου της Ελλάδας με όρους βιωσιμότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή του ο Υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

www.epiruspost.gr

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 29 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας