Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Επικίνδυνες παρεμβάσεις

anaxoma poros 2Μνήμες του 2015 έζησαν οι κάτοικοι της Άρτας τις τελευταίες μέρες. Οι έντονες καταιγίδες που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες πλημμύρισαν τον κάμπο. Η ΔΕΗ αναγκάστηκε να απελευθερώσει μεγάλο όγκο νερού και με αποτέλεσμα να πλημυρίσουν καλλιέργειες στο Γλυκόριζο και στον Αϊ Γιώργη. Στο Κομμένο δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα για ένα και μόνο λόγο. Δεν υπήρξαν έντονες παρεμβάσεις στο ανάχωμα που υψώνεται μεταξύ του Αράχθου και του χωριού.

Όμως σε περίπτωση που οι καταιγίδες γίνουν εντονότερες και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα έχουμε πλημύρες, μιας και όλα τα νερά καταλήγουν στην περιοχή μας.

Το 2015 ο κάμπος πλημμύρησε με ευθύνη του ανθρώπινου παράγοντα που έκανε παρεμβάσεις στο ανάχωμα που τόσα χρόνια συγκρατούσε την ορμή των υδάτων. Μια τέτοια παρέμβαση παρατηρούμε και ανάχωμα στην περιοχή μας και στο πόρο, σημείο που ήταν η περαταριά. Η τομή που έγινε και η διάνοιξη δρόμου προς το ποτάμι είναι ικανή πλέον σε περίπτωση που ο Άραχθος "φουσκώσει" να πλημυρίσει όλο το χωριό.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας