Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Χωματερές ανεξέλεγκτες

skoupidiaxomateriΟι ανεξέλεγκτες χωματερές στον Αμβρακικό Κόλπο αποτελούν μια σοβαρή απειλή για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Η ανεύθυνη απόρριψη απορριμμάτων σε αυτούς τους υγροβιότοπους έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικολογική ισορροπία και την υγεία του οικοσυστήματος.

Οι χωματερές αποτελούν πηγή ρύπανσης για τα υδάτινα συστήματα του Αμβρακικού Κόλπου, επηρεάζοντας την ποιότητα του νερού και την υγεία των ειδών που εξαρτώνται από αυτό. Επιπλέον, η παρουσία ανεξέλεγκτων χωματερών προσφέρει ιδανικές συνθήκες για την εξάπλωση ασθενειών και επιδημιών, απειλώντας τόσο την υγεία του ανθρώπινου πληθυσμού όσο και των άγριων ειδών που κατοικούν στην περιοχή.

Μόνο με συντονισμένες προσπάθειες από όλα τα επίπεδα - από την κυβέρνηση έως τους κατοίκους της περιοχής - μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία και η διατήρηση του πολύτιμου Αμβρακικού Κόλπου.

Συνεισφέροντας όλοι μαζί με τη σωστή διάθεση των απορριμμάτων μας, μπορούμε να προστατεύσουμε τον Αμβρακικό Κόλπο και άλλες παρόμοιες φυσικές περιοχές από τη ρύπανση και να διασφαλίσουμε ότι η ομορφιά και η βιοποικιλότητα τους θα διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.

Η περιοχή μας πραγματικά είναι ένας παράδεισος γεμάτος με φυσική ομορφιά και πολιτισμό. Η φύση μας παρέχει τόση πλούσια βιοποικιλότητα και ευκαιρίες για ανακάλυψη και έμπνευση. Είναι καθήκον μας ως κοινότητα να τον προστατεύσουμε για τις επόμενες γενιές.

Θεωρώ ότι οι δημότες μας έχουν ευαισθητοποιηθεί και θα σταματήσουν να πετάνε ανεξέλεγκτα σκουπίδια και δεν θα χρειαστεί παρέμβαση των υπηρεσιών

skoupidiaxomateri 2skoupidiaxomateri 1

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας