Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Φυτοφάρμακα

kadoi fitofarmaka 1Άνοιξη. Η εποχή που οι καλλιέργειες του κάμπου έχουν διαφορές απαιτήσεις. Μια εξ αυτών είναι και το ράντισμα των δέντρων. Το φυτοφάρμακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ και όχι ανεξέλεγκτα. Στο σημεία φόρτωσης νερού πρέπει να υπάρχουν κάδοι συλλογής των συσκευασιών των φυτοφαρμάκων. Και όταν αυτοί γεμίζουν οι υπηρεσίες καθαριότητες οφείλουν να τους αδειάζουν με τα απορριμματοφόρα και να στέλνονται για υγειονομική ταφή.

Περισσότερα...

Επικίνδυνες παρεμβάσεις

anaxoma poros 2Μνήμες του 2015 έζησαν οι κάτοικοι της Άρτας τις τελευταίες μέρες. Οι έντονες καταιγίδες που έπεσαν τις τελευταίες ημέρες πλημμύρισαν τον κάμπο. Η ΔΕΗ αναγκάστηκε να απελευθερώσει μεγάλο όγκο νερού και με αποτέλεσμα να πλημυρίσουν καλλιέργειες στο Γλυκόριζο και στον Αϊ Γιώργη. Στο Κομμένο δεν υπήρξε ιδιαίτερο πρόβλημα για ένα και μόνο λόγο. Δεν υπήρξαν έντονες παρεμβάσεις στο ανάχωμα που υψώνεται μεταξύ του Αράχθου και του χωριού.

Περισσότερα...

Σε άθλια κατάσταση οι δρόμοι του χωριού μας.

dromoi xalia 2Μεγάλο και έντονο πρόβλημα είναι πλέον οι βροχοπτώσεις στο χωριό μας. Είτε οι βροχές είναι έντονες καταιγίδες είτε μικρής έντασης δημιουργούν πολλά προβλήματα στους παραγωγούς. Στο σύνολό τους οι αγροτικοί δρόμοι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα η πρόσβαση στις καλλιέργειες να γίνεται με μεγάλη δυσκολία έως και καθόλου.

Περισσότερα...

Στη λακούβα

antlies xalia

 Βροχές είχαμε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή μας. Και με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Τα καιρικά φαινόμενα είναι πλέον έντονα. Και οι δρόμοι του Κομμένου παραμένουν χωρίς συντήρηση γεμάτοι λακκούβες. Ο δρόμος προς τη θάλασσα και ειδικά στο ύψος των «αντλιών» βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Περισσότερα...

Μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό

skilia nekraΈντονες αντιδράσεις αλλά και ανησυχία έχει προκαλέσει η μαζική θανάτωση σκύλων στον Λούρο και τον Ωρωπό Πρέβεζας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Ευάγγελος Δρίβας κλινικός ψυχολόγος και διαχειριστής στο Κέντρο που δέχεται τις καταγγελίες κακοποίησης ζώων Ελλάδος τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν ανευρεθεί πάνω από δέκα -10- σκύλοι νεκροί από δηλητηρίαση μόνο στον Λούρο Πρέβεζας.

Περισσότερα...

Μόλυνση

fytofarmaka aulaki

Επανερχόμαστε πάλι στο θέμα μετά απο τρεις μήνες μήπως κάποιοι αρμόδιοι κάνουν το αυτονόητο. Ως τότε οι ραντιστές ας μην πετάνε τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων, αλλά να τις μαζεύουν και να τα τοποθετούν σε κάδους. Η προστασία του περιβάλλοντος σήμερα είναι σπουδαίας σημασίας. Και η περιοχή μας που βρίσκεται στην ευαίσθητη περιοχή του Αμβρακικού χρειάζεται περισσότερη προσοχή από όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Περισσότερα...

Δίχως συνείδηση

xelones se dixty 3Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντικρίσαμε κατά τον απογευματινό περίπατό μας στους βάλτους του Αμβρακικού. Κάποιος ασυνείδητος έφραξε το κανάλι που οδηγεί στον Άγριλο με δίχτυ, αποτέλεσμα της πράξης του αυτής είναι να οι υδρόβιες χελώνες της περιοχής να πιάνονται στο δίχτυ και να μη μπορούν να ξεφύγουν ώσπου να τις βρει ένας φριχτός θάνατος.

Περισσότερα...

Λείπει ο φοίνικας

eikonostasi1Ο δρόμος προς τη θάλασσα ομορφαίνει. Πολλοί συγχωριανοί μας έχουν φυτέψει διάφορα δέντρα πριν μερικά χρόνια, τα οποία με στο πέρασμα του χρόνου έχουν μεγαλώσει. Δημιουργούνται έτσι μικροί χώροι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεκουραστούν ή να καθίσουν κάτω από τη σκιά των δέντρων και να απολαύσουν το τοπίο. Η διάθεση να γεμίσει ο δρόμος με δέντρα και φυτά υπάρχει έντονη.

Περισσότερα...

Ιστορική έδρα!!!!

pinakida kommenou koboti 1Για μια ακόμα φορά δείχνουν την αδιαφορία τους για το ΚΟΜΜΕΝΟ και δείχνουν πως εννοούν την Ιστορική Έδρα του Δήμου μας. Και η πινακίδα που βρίσκεται στη διασταύρωση στην Εθνική Οδό στο Κομπότι η πινακίδα που πληροφορεί τους ταξιδιώτες έχει τα μαύρα της τα χάλια.

Περισσότερα...

Χωρίς το Κομμένο

xartis xoris kommeno 2Με αυτόν τον τρόπο εννοούν την Ιστορική έδρα του Δήμου Νικ. Σκουφά οι αιρετοί μας άρχοντες . Στην πρώτη σελίδα στου site του Δήμου υπάρχει χάρτης που σε παραπέμπει στους χάρτες της Googleκαι στην περιοχή του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Όμως στην εικόνα που πρώτα βλέπει ο επισκέπτης του site, βλέπει όλες τις έδρες των πρώην Καποδιστριακών δήμων αλλά πουθενά δεν βλέπει την έδρα της Μαρτυρικής Κοινότητας Κομμένου, που παρέμεινε κοινότητα με τον Καποδίστρια και ορίστηκε Ιστορική Έδρα του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Περισσότερα...

Έτσι καταντήσαμε την Ελλάδα

siskevastirio 2

Γράφει ο Δημήτρης Βλαχοπάνος

Θλιβερές σκιές, εγκαταλειμμένες στο περιθώριο της ζωής και της οικονομίας,

σίδερα και σάπια κατεδαφισμένα υλικά,

πνιγμένα στους θάμνους και στην

ομίχλη της αφόρητης  και εκνευριστικής μοναξιάς

Συσκευαστήριο Κομμένου: δεν έχει μείνει τίποτε στη θέση του και δε στέκεται όρθιο τίποτε. Μια γενική λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Χωρίς καμιά λύπη. Και χωρίς ίχνος ντροπής. Λες και κατοικούν βάρβαροι και βάνδαλοι σε τούτο τον τόπο.

Περισσότερα...

Βανδαλισμοί - Αδιαφορία

kados antlies spasmenosΔεν έχουν σταματημό οι βανδαλισμοί στο Κομμένο. Στην περιοχή της θάλασσας οι κάδοι σκουπιδιών του δήμου βρίσκονται σε απαράδεκτοι κατάσταση. Κάποιοι που δεν μπορούμε να τους χαρακτηρίσουμε συνεχώς είτε σπάνε τους κάδους είτε κλέβουν τις ρόδες. Κάποια στιγμή θα πρέπει η περιοχή να προστατευτεί από του ψαράδες αλλά και από τους ντόπιους περιπατητές. Ένας σημαντικός υγροβιότοπος που παρέμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο.

Περισσότερα...

Αδιαφορία

pinakida martiriko kommeno1Σε μαύρα χάλια είναι η πινακίδα στην είσοδο του Κομμένου. Ο επισκέπτης το πρώτο που βλέπει είναι μια εικόνα πολύ άσχημη. Η πινακίδα που πληροφορεί τους επισκέπτες ότι εισέρχονται στο μαρτυρικό αυτό τόπο είναι σε άθλια κατάσταση. Έτσι εννοούν οι τοπικοί άρχοντες την Ιστορική Έδρα του Δήμου και συμπεριφέρονται ανάλογα. Η αδιαφορία και η εγκατάλειψη συνεχίζεται.

Στον υγροβιότοπο

pouli nekroΈνα φρικτό θέαμα αντικρίσαμε στο δρόμο για τη θάλασσα. Τυχαίο γεγονός ή κάποιος ασυνείδητος κυνηγός;

Τα φωτά της εισόδου στο Κομμένο.

eisodosfotaΔεν υπάρχει λόγος τα φώτα στην είσοδο του Κομμένου να ανοίγουν από νωρίς το απόγευμα. Εκτός από το ενεργειακό πρόβλημα που είναι σημαντική παράμετρος οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το κόστος. Ας κινητοποιηθεί  κάποιος υπεύθυνος ώστε να ρυθμιστεί ο χρονοδιακόπτης έτσι ώστε να ανοίγουν τα φώτα την ώρα που νυχτώνει και όχι από νωρίς το απόγευμα.

Η παλιά πόρτα της εκκλησίας της Παναγίας.

porta panagiasΤην ωραία εικόνα που έχει πλέον η είσοδος της Εκκλησίας της Παναγίας την χαλάει ο κάδος σκουπιδιών που έχει porta eklhsiasτοποθετηθεί ακριβώς δίπλα. Όπως εύστοχα παρατήρησε η Βάσω Αβδελά. Άμεσα να μεταφερθεί ο κάδος σε άλλο χώρο και εκεί να τοποθετηθεί ένας όμορφος μικρός κάδος, αν κρίνεται αυτό απαραίτητο. Ήδη υπάρχει και ένας ακόμα μικρός κάδος στη σωστή θέση.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας