Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Επίσκεψη του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

kozani sxoleioΤο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου ο κ. Δημήτρης Χρ. Βλαχοπάνος, φιλόλογος και συγγραφέας, στο πλαίσιο διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ο συγγραφέας μίλησε για τα βιβλία του που πραγματεύονται την ιστορική περίοδο της γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζί κατακτητές στο χωριό της καταγωγής του, το μαρτυρικό Κομμένο του νομού Άρτας. Αρχικά προβλήθηκε βίντεο με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού που επέζησαν της σφαγής που επιμελήθηκε ο Ηλίας Λάμπρης. Ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 317. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες σχετικά με το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνέπειές του στην ελληνική κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι αποδόθηκε ένας φόρος τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Γυμνασίου ευχαριστούν θερμά τον κ. Δημήτρη Βλαχοπάνο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση να κάνει ο ίδιος ένα μάθημα ιστορίας.

kozani sxoleio1

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας