Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Δημήτρη Βλαχοπάνου «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» στην Κοζάνη

 

mizan biblioΤο βιβλίο του συγγραφέα – Φιλολόγου Δημήτρη Βλαχοπάνου, με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» παρουσιάζεται στην Κοζάνη, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, σε συνεργασία με την “Κοβεντάρειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνη, στις 7μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Φιλόλογος- Συγγραφέας Γρηγόρης Κοντός και η Δρ Φιλοσοφίας Ελένη Γερούση. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί στενούς με την περιοχή μας καθώς υπηρέτησε για χρόνια ως καθηγητής σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Σημειώνεται ότι το βιβλίο αναφέρεται στη ναζιστική θηριωδία μέσα από την αφήγηση του οδοιπορικού του Αρτινού Εβραίου, Ισαάκ Μιζάν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου και Μπέργκεν – Μπέλζεν.

 

 Πηγή: e-ptolemeos.gr

mixan kozani

 

Το βιβλίο του συγγραφέα – Φιλολόγου Δημήτρη Βλαχοπάνου, με τίτλο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» παρουσιάζεται στην Κοζάνη, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης, σε συνεργασία με την “Κοβεντάρειο” Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνη, στις 7μ.μ. στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Φιλόλογος- Συγγραφέας Γρηγόρης Κοντός και η Δρ Φιλοσοφίας Ελένη Γερούση. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται και ο συγγραφέας, ο οποίος διατηρεί στενούς με την περιοχή μας καθώς υπηρέτησε για χρόνια ως καθηγητής σε σχολεία της μέσης εκπαίδευσης στην περιοχή μας. Σημειώνεται ότι το βιβλίο αναφέρεται στη ναζιστική θηριωδία μέσα από την αφήγηση του οδοιπορικού του Αρτινού Εβραίου, Ισαάκ Μιζάν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου και Μπέργκεν – Μπέλζεν.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας