Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

«Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» Στο Ναύπλιο και στη Σπάρτη

mizan bookΤην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου στο Ναύπλιο διοργανώνουν από κοινού ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Αργολίδας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Βουλευτικού και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων.


Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος και ο Φιλόλογος Γεώργιος Τασσιάς. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αργολίδας Σταύρος Χαρλάς και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Αργολίδας Νικόλαος Μπουμπάρης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Αρτινή Έφη Ντασκαγιάννη, Φιλόλογος Αγγλικής.  Θα προβληθεί βίντεο διάρκειας 8 περίπου λεπτών με αποσπάσματα από συνέντευξη του Ισαάκ Μιζάν και εικόνες από τα στρατόπεδα και την Άρτα.
Στη Σπάρτη την παρουσίαση διοργανώνει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 το απόγευμα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λακωνίας με τη συνεργασία της Ερασιτεχνικής Θεατρικής Ομάδας Λακωνίας (ΕΘΟΛ) και της Πνευματικής Εστίας δήμου Σπάρτης. Η εκδήλωση φιλοξενείται στην αίθουσα «Γεώργιος Περδικλώνης» της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Μανώλης Στεργιούλης, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Λακωνίας, ο οποίος και θα συντονίσει την εκδήλωση, και η Μαριλένα Θεοφιλάκου, φιλόλογος – μέλος της ΕΘΟΛ. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο Παναγιώτης Κουντάνης, μέλος της ΕΘΟΛ.
Πριν τις ομιλίες θα προβληθεί, όπως και στο Ναύπλιο, βίντεο διάρκειας 8 περίπου λεπτών με αποσπάσματα από συνέντευξη του Ισαάκ Μιζάν και εικόνες από τα στρατόπεδα και την Άρτα.
Σημειώνεται πως το βιβλίο «Ισαάκ Μιζάν, Αριθμός βραχίονα 182641» περιγράφει στην τραγική πορεία του Αρτινού Εβραίου Ισαάκ Μιζάν και χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων από τη γενέτειρά τους στα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. Ο Ισαάκ Μιζάν είναι η άγρυπνη συνείδηση που μάχεται και θυσιάζεται ανά τους αιώνες για να μένει ζωντανή πάντα η γλυκύτητα του ανθρώπου και να λάμπει στο πρόσωπό του η ομορφιά της ζωής.
Παρουσιάσεις του βιβλίου έχουν γίνει ως τώρα στην Άρτα, την Αθήνα, την Πτολεμαΐδα και τα Γιάννενα. Μετά το Ναύπλιο και τη Σπάρτη ο «Ισαάκ Μιζάν» θα ταξιδέψει στην Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, το Βόλο, την Κόρινθο, το Αίγιο, την Πάτρα κλπ. Γιατί η ιστορία του Ισαάκ Μιζάν και των Εβραίων της Άρτας, της Ηπείρου και της Ελλάδας είναι ιστορία όλων μας.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας