Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

"Όχι" του Αρ. Α. Συγγελάκη στην ελληνογερμανική συνέλευση

siggelakis arist TΚανένας Δήμος της Κρήτης δεν πρέπει να πάρει μέρος στην ελληνογερμανική συνέλευση του κ. Φούχτελ, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Αριστομένης Α. Συγγελάκης, πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου και δημοτικός σύμβουλος Βιάννου.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στις 13/11/2012 και είναι επίκαιρο και σήμερα στη Νέα Κρήτη

Γράφει συγκεκριμένα: 

"Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είμαστε μάρτυρες της κατ' ευφημισμό «ελληνογερμανικής συνέλευσης». Πρόκειται για έναν νέο θεσμό, γερμανικής εμπνεύσεως, με τον οποίο επιχειρείται να περιοριστεί η δικαιολογημένη οργή του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού για την ανθελληνική στάση της κ. Μέρκελ και του κ. Σόιμπλε, μια στάσης που στρέφεται τελικά εναντίον και της Ευρώπης.

 

Με κύριο μοχλό τον υφυπουργό Φούχτελ, ο οποίος είναι εντεταλμένος για την Ελλάδα (αλήθεια, τι προσβολή για τη χώρα μας!), η γερμανική πλευρά επιχειρεί συστηματικά την περαιτέρω διείσδυσή της στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, υποσχόμενη δήθεν έργα, τεχνογνωσία και συμβουλές.

Δε μας λένε όμως όλη την αλήθεια: πέραν της ξεδιάντροπης προσπάθειας εξαγοράς συνειδήσεων ξεχάσανε να μας πούνε ότι όσα τάζουν δεν πρόκειται να τα χρηματοδοτήσει το γερμανικό Δημόσιο, ως ένδειξη, έστω και τώρα της αλληλεγγύης τους, αλλά το ΕΣΠΑ, για τη διαχείριση του οποίου υπεύθυνο είναι το ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή θέλουν να κάνουν «μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα»!

Αποκρύπτουν επίσης ότι, μιλώντας για «έργα» και «ανάπτυξη», εννοούν το πώς θα βάλουν χέρι στον εθνικό μας πλούτο και τους φυσικούς μας πόρους με αντάλλαγμα αέρα κοπανιστό, δηλαδή «τεχνογνωσία, συμβουλές και ανταλλαγή καλών πρακτικών» (αληθεύει άραγε η φήμη ότι υψηλόβαθμα στελέχη της SIEMENS θα διδάξουν καλές πρακτικές για τη δημόσια διοίκηση;…).

Ωστόσο στο ζήτημα υπάρχει μία ακόμα, ίσως και πιο σημαντική, ιστορικά, ηθικά και πολιτικά διάσταση: μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως είναι π.χ. η περιβόητη διαδικασία αδελφοποίησης ελληνικών και γερμανικών δήμων, επιχειρούν την αποδυνάμωση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού και την εξουδετέρωση της εθνικής προσπάθειας διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ζητάνε και τα ρέστα αντί να ζητήσουν συγνώμη, χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα, για τα εγκλήματά τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελλάδα και ιδιαίτερα τις αποζημιώσεις προς τις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Κάνουν όμως για μια ακόμη φορά λάθος: ο λαός μας τιμά τις παραδόσεις του, αντιστέκεται στις σειρήνες και δε θα πάψει να αγωνίζεται για τη δικαίωση των θυμάτων και την καταβολή των γερμανικών οφειλών.

Ας μην ξεχνάμε: η Κρήτη έδωσε το βαρύτερο φόρο αίματος στον αγώνα για την ελευθερία κι έχει τα περισσότερα Ολοκαυτώματα σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Κανείς Δήμος και φορέας από την Κρήτη, και πολύ περισσότερο κανείς μαρτυρικός δήμος δεν πρέπει να δώσει το "παρών" σ' αυτή την ανθελληνική και προσβλητική για την Ιστορία μας «συνέλευση».

Καλούμε τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους μας, και ιδίως τους δημάρχους των Μαρτυρικών Δήμων και τον Κρητικό πρόεδρο του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες να απέχουν απ' αυτή τη συνέλευση του αίσχους.

Τιμούμε το γερμανικό λαό, επιθυμούμε την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά ξεκαθαρίζουμε ότι η φιλία και η συνεργασία των χωρών πρέπει να έχει ως θεμέλια την ειλικρίνεια, την αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη.

 

Ως απόδειξη της ειλικρινούς και έμπρακτης μεταμέλειας του γερμανικού κράτους για όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα μας απαιτούμε την καταβολή των αποζημιώσεων και επανορθώσεων που μας οφείλει και οι οποίες ούτε παραγράφονται ούτε λησμονούνται".

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας