Οι Γερμανοί κλείνουν το θέμα των γερμανικών θηριωδιών με όχημα την ελληνική αυτοδιοίκηση - Πουλάνε τεχνογνωσία, αρπάζουν Ελλάδα.
Ξενοφώντας Ερμείδης - Γιάννης Λαζάρου
72 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων το οποίο σιγά-σιγά αρχίζει να μπαίνει στην λίστα της Λήθης και όχι της Μνήμης, όπως και τα υπόλοιπα Ολοκαυτώματα της Ελλάδας, δήμαρχοι και περιφερειάρχες έχουν ανοίξει τις πίσω πόρτες εισβολής των γερμανικών οικονομικών στρατευμάτων στις περιοχές που έχουν εκλεχθεί. Παράλληλα με την παράδοση της αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί άρχοντες φτύνουν σε τάφους Ελλήνων, γίνονται μάρτυρες υπεράσπισης των Γερμανών για ένα κομμάτι ΕΣΠΑ.
Προδοτογερμανική Συνέλευση
Από το 2010 που υπεγράφη το Μνημόνιο, η καγκελάριος Μέρκελ δεν έχασε την ευκαιρία και κατάφερε να κάνει με μία κίνησή της την αποτελεσματικότερη εισβολή στις πόλεις και περιφέρειες της Ελλάδας αλλά και το θάψιμο των γερμανικών αποζημιώσεων που οφείλει η γερμανική κυβέρνηση στα θύματα των θηριωδιών από τους προγόνους της καγκελαρίου.
Πρόκειται για μια ιστορία που εξελίσσεται πίσω από τα μεγάλα γεγονότα διαπραγματεύσεων των ελληνικών κυβερνήσεων και των δανειστών για το ελληνικό χρέος και τις μνημονιακές απαιτήσεις. Με το αισχρό όνομα "Ελληνογερμανική Συμμαχία" και με αχυράνθρωπο της Μέρκελ, τον Χαν Γιοάχιμ Φούχτελ, αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας έχουν συνάψει τρελές σχέσεις με την καγκελαρία και με πιόνια της Γερμανίας δημάρχους γερμανικών πόλεων.
Το δόλωμα που κρέμασε στην πετονιά η Γερμανία και τσίμπησαν οι δήμαρχοι ελληνικών πόλεων είναι η τεχνογνωσία που παρέχουν οι Άριοι Γερμανοί δήμαρχοι στους κατώτερους δημάρχους της Ελλάδας για την διαχείριση των σκουπιδιών, την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διοίκησης των δήμων και για την ανάπτυξη του αστικού τουρισμού. Πέρα από την παραδοχή των δημάρχων της ελληνικής πλευράς, ότι είναι ανίκανοι να διοικήσουν τους δήμους τους και θέλουν βοήθεια από ξένους για να τα καταφέρουν, παίρνουν θέση με την συμμετοχή τους στην Ελληνογερμανική Συνέλευση για την εθνική απαίτηση για τις γερμανικές επανορθώσεις αλλά και για τις γερμανικές αποζημιώσεις που οφείλουν οι "δάσκαλοί" τους Γερμανοί σε δεκάδες δήμους, εκατοντάδες ελληνικά χωριά αλλά και σε απογόνους των θυμάτων της γερμανικής κτηνωδίας. Η μεγαλύτερη οφειλή όμως είναι ότι στο εδώλιο για τις πράξεις της Γερμανίας εναντίον των Ελλάδας δεν έκατσε ποτέ κανένας εκπρόσωπος γερμανικής κυβέρνησης.
Οι Δήμοι της Ελλάδας άντρο των Γερμανών
Η Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κατάλαβε έγκαιρα ότι τέτοιου είδους καλοπροαίρετα ανοίγματα της Γερμανίας προς την Ελλάδα με όχημα τους Δήμους κρύβει την αποσιώπηση διά παντός του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων. Πριν γίνει η τελευταία σύναξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου του 2015 στο Βερολίνο με μία ανακοίνωσή τους άνοιξαν ένα τεράστιο θέμα που δυστυχώς δεν βρήκε την δημοσιότητα που θα έπρεπε. Καταρχάς εδώ και πέντε χρόνια που οι Γερμανοί βοήθησαν ελληνικούς δήμους, που συμμετέχουν σε αυτό το ύποπτο κατασκεύασμα, όποια έργα έγιναν με την συμβουλή της Γερμανίας έγιναν με χρηματοδότηση του ελληνικού ΕΣΠΑ χωρίς διαγωνισμό κατά παράβαση του εθνικού και κοινοτικού δικαίου.
Από τη μια μεριά οι μνημονιακοί όροι κλείνουν την κάνουλα κρατικών επιχορηγήσεων στους ελληνικούς δήμους και περιφέρειες και από την άλλη ανοίγουν την κάνουλα των ΕΣΠΑ με αδιαφανείς διαγωνισμούς για έργα στους δήμους μετά από συμβουλή των αδελφοποιημένων γερμανικών δήμων και περιφερειών.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή με τον υπό πλήρη έλεγχο όλων των οικονομικών της δεν μπορεί να στηρίξει τους δήμους της, αντιθέτως οι κυβερνήσεις ανοίγουν μεγάλα θέματα ιδιωτικοποιήσεων επιχειρήσεων των Δήμων όπως τα απόβλητα, τα σκουπίδια και το νερό.
Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Μπορεί η αυτοδιοίκηση να είναι ο βασικότερος πυλώνας δημοκρατίας και αυτοδιαχείρισης αλλά η ανεξαρτητοποίησή της επί εποχών οικονομικής κατοχής ανοίγει τον δρόμο για την πώληση δημοσίων αγαθών που βρίσκονται στην διαχείριση των δήμων και περιφερειών.
Αν ένα τεράστιο κονδύλι μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων συμφωνηθεί από την Ελληνογερμανική Συνέλευση ως η μόνη λύση π.χ για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, τότε ο ανάδοχος ιδιώτης θα εμφανιστεί να δώσει την λύση αφού η τεχνογνωσία του ιδιώτη θα είναι μεγαλύτερη από την δημόσια, πόσο μάλλον όταν η πλειονότητα των ελληνικών δήμων είναι καταχρεωμένη από τις οικονομικές ατασθαλίες προηγούμενων και νυν αυτοδιοικητικών αρχών.
Γερμανικές αποζημιώσεις...τέλος
Πέρα από την παράδοση της διαχείρισης των Δήμων και Περιφερειών στα χέρια της "γερμανικής τεχνογνωσίας" υπάρχει το θέμα της ηθικής και της δικαιοσύνης. Με το τεράστιο ανοιχτό θέμα των γερμανικών οφειλών προς τα θύματα, τους δήμους και τα χωριά, δήμαρχοι της Ελλάδας παίρνουν χρήμα από την Ε.Ε μέσω γερμανικών εγκρίσεων και αυτό πολύ σύντομα θα σημαίνει ότι οι Γερμανοί θα έχουν αποδείξεις αποπληρωμής των θηριωδών τους με τα έργα που κάνουν οι δήμοι της Ελλάδας από την πίσω πόρτα. Δεν υπάρχει Ελληνογαλλική ή Ελληνοαγγλική Συνέλευση υπάρχει όμως μία Συνέλευση δύο κρατών που πρέπει να βρεθούν στα διεθνή δικαστήρια ως θύματα οι μεν και ως θύτες οι δε.
Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στην τελευταία σύναξη στο Βερολίνο για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια λειτουργίας η ελληνική κυβέρνηση δεν έστειλε εκπρόσωπό της κρατώντας αποστάσεις από αυτό το περίεργο δίκτυο συνεργασίας που έχει στηθεί. Η νυν κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε επαναφέρει το θέμα των γερμανικών οφειλών πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά της Ελλάδας και γνωρίζει πολύ καλά ότι ένα τέτοιο δίκτυο δεν είναι για βοήθεια σε τεχνογνωσία αλλά ένα γερμανικό κατασκεύασμα για να κλείσει το τεράστιο θέμα των διεκδικήσεων της Ελλάδας από την γερμανική πολιτική της δεκαετίας του '40 με όχημα εκλεγμένους από τον λαό άρχοντες.
"Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί"
Για το τι στήνουν οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες της Ελλάδας που συμμετέχουν σε αυτή την Συνέλευση φαίνεται από την δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη:
"Η προβληματική δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει αντίκτυπο στους Δήμους, γιατί αποτελεί την κύρια αιτία για τη σημαντική υστέρηση των εσόδων τους. Ωστόσο οφείλουμε να προχωρήσουμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα μας, τα προηγούμενα 100 χρόνια. Και θεωρούμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας". Ο κ. Πατούλης μετέφερε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας που άρχισε να εξελίσσεται αρνητικά από την Χούντα και μετέπειτα, 100 χρόνια πίσω. Δηλαδή όχι μόνο αφαίρεσε τις ευθύνες της Γερμανίας για την καταστροφή της χώρας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αφαίρεσε και την ευθύνη της Γερμανίας για τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και για την συμμετοχή της στην Μικρασιατική Καταστροφή. " Όσα δεν έγιναν στην Πατρίδα" κατά τον πρόεδρο όλων των Δημάρχων της Ελλάδας πρέπει να γίνουν τώρα γιατί " οι Γερμανοί είναι φίλοι μας".
Πήγε όμως ακόμα πιο πέρα ο εκπρόσωπος όλων των δημάρχων της Ελλάδας και ανακάτεψε το χρέος της χώρας στην Ελληνογερμανική Συνέλευσης λέγοντας κεκαλυμμένα ότι οι Έλληνες είναι άχρηστοι να έχουν στα χέρια τους την ίδια τους την χώρα και ότι οι Έλληνες χρωστάν αλλά οι "φίλοι Γερμανοί" βοηθούν: "Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα για να ορθοποδήσει δεν είναι να μας χαριστούν τα χρέη που έχουμε φορτωθεί, αλλά να μας δοθεί περισσότερος χρόνος. Χρόνος για να χτίσουμε ξανά από την αρχή, σε γερές βάσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία των φίλων και συμμάχων μας, την οικονομία της χώρας μας".
Απίστευτη δήλωση όμως έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης ο οποίος πέρασε στην απέναντι όχθη και από την οικονομική βοήθεια και τεχνογνωσία που θα παρείχε αυτή η Μνημονική Ελληνογερμανική Συνέλευση φτάσαμε στη πολιτική διαχείριση που θα πρέπει να έχουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα:
"Το συμπέρασμα της 5ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πρέπει να εστιάσει όχι μόνο στη μεταφορά τεχνογνωσίας, αλλά θα πρέπει να διαμορφώσει ένα πολιτικό πρόγραμμα συνεργασίας των αυτοδιοικητικών θεσμών της Ελλάδας και της Γερμανίας".
Για τον κ. Πατούλη η Συνέλευση αυτή είναι για να κλείσει σημαντικά διπλωματικά θέματα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και το σημαντικότερο αυτών είναι η δικαιοσύνη που ποτέ δεν ήρθε στους Έλληνες μετά την πρώτη γερμανική κατοχή: "Η συνεργασία σε αυτοδιοικητικό επίπεδο απορροφά τις εντάσεις των κρίσεων των σχέσεων των κεντρικών κυβερνήσεων και εμβαθύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών. Μέσα από τις συνεργασίες των αυτοδιοικητικών θεσμών διαμορφώνεται το πιο σημαντικό κύτταρο λειτουργίας των κοινωνιών και της δημοκρατίας".
Περιφερειάρχης Κατεχόμενης Πελοποννήσου
Τέλος, εκεί που στο τέλος θα χρωστάμε στους Γερμανούς και όχι θα μας χρωστάνε το προαναγγέλλει ο ίδιος Περιφερειάρχης που ψηφίστηκε από Έλληνες. Ξέθαψε μία ιστορία που μάς πάει 118 χρόνια πίσω. Αναφέρθηκε στην επώδυνη κρίση του 1893, που πέρασε η Ελλάδα και στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Ralf Wieland, Πρόεδρος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου του Βερολίνου, η οποία την έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά θέση, λόγω των οικονομικών υποχρεώσεών της απέναντι στη Γερμανία και την οδήγησε στον επώδυνο πόλεμο του 1897. "Τα ιστορικά παραδείγματα στην Ευρώπη θα πρέπει να μας οπλίσουν με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να διαμορφώσουμε μια πιο καθαρή στάση, σε ότι αφορά τις βασικές αρχές των σχέσεων Ελλάδας – Ευρώπης και Γερμανίας" είπε ο 'Ελληνας (;) κ. Τατούλης.
Για όποιον ακόμα δεν κατάλαβε τι είναι η Ελληνογερμανική Συνέλευση και όλα τα υπόλοιπα κατασκευάσματα γερμανικής κατασκευής και ελληνικής προδοσίας, όπως "Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον", τότε του αξίζουν πραγματικά δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως αυτοί που συμμετέχουν σε τέτοια προγράμματα ξεπλύματος των ελληνικών Ολοκαυτωμάτων και να είναι σίγουροι ότι οι "φίλοι τους Γερμανοί" θα πάρουν πίσω με τόκο τα έξοδα εκτελέσεων που έκαναν σε κάθε Τοίχο Εκτελέσεων της Ελλάδας, για κάθε μεταφορά Έλληνα σε στρατόπεδο εξόντωσης και για κάθε βόμβα που κατέστρεψε όχι μία αλλά τρεις φορές ελληνικά χωριά και πόλεις.