Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

«Κατοχική βία 1939 – 1945 Η ελληνική & ευρωπαϊκή εμπειρία»

katoxikh via parousiasi1Έγινε την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη το απόγευμα στο Κομμένο  η παρουσίαση του βιβλίου "ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΒΙΑ 1939-1945  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ", με ομιλητές τους Λάμπρο Φλιτούρη, Επίκουρο καθηγητή Ευρωπαϊκής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και Ηλία Σκουλίδα, Επίκουρο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Το βιβλίο, που επιμελήθηκαν οι Στράτος Δαρδανάς, Βασιλική Λάζου, Βαγγέλης Τζούκας και Λάμπρος Φλιτούρης, αποτελεί το απόσταγμα των απόψεων που διατυπώθηκαν κατά την διεξαγωγή του συνέδριου που πραγματοποιήθηκε με το παραπάνω θέμα στην Άρτα από 16 έως 17 Αυγούστου 2014, ύστερα από  συνεργασία  του Δήμου Νικολάου Σκουφά  και του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων.

katoxikh via parousiasi2

Το κοινό που παρακολούθησε την παρουσίαση ήταν, δυστυχώς, ελάχιστο. Με μετρημένους στα δάχτυλα τους κατοίκους του Κομμένου, προς τιμή του οποίου διεξήχθη το συνέδριο. Προφανώς δε δόθηκε από τους αρμόδιους η σημασία και η αξία που έπρεπε στο γεγονός.

Αυτό που μας αναλογεί να σημειώσουμε είναι πως αξίζει μια καλύτερη τύχη στο Κομμένο. Και οφείλουν οι τοπικές αρχές να παίρνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την ιστορία του χωριού, αν αληθινά τη σέβονται όπως της πρέπει και φιλοδοξούν να την προβάλουν για να την κάνουν ευρύτερα γνωστή. Αρκετά έχει κρατήσει η εσωστρέφεια και η τακτική να κάνουμε κάτι απλά για να το κάνουμε.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας