Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Kαταναγκαστική εργασία

katanagastiki ergasia nazi 1Η εμβληματική φωτογραφία της καταναγκαστικής εργασίας στο πολεμικό αεροδρόμιο Καστελλίου Πεδιάδος Ηρακλείου. Ανάλογα μαρτύρια σε όλη την Κρήτη. Κι όμως: αποζημιώσεις δόθηκαν!!! ...Από τους Γερμανούς στην δωσιλογική οικογένεια Τζουλιά (μέλη της συνεργάστηκαν με τον διαβόητο Φριτς Σούμπερτ σε φοβερά ναζιστικά εγκλήματα), ως αποζημίωση για την εκτέλεση από την Αντίσταση του Μιχαήλ και Κωστή Τζουλιά!

Τα χρήματα προήλθαν από το αίμα του ελληνικού λαού... Ολοκληρώνεται αύριο στο Καστέλλι το σπουδαίο συνέδριο στο δήμο Μινώα Πεδιάδος «Η Μάχη της Κρήτης, η Κατοχή και η Αντίσταση στην Κρήτη και τα πολεμικά αεροδρόμια της Κρήτης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο». Η ομιλία μας έχει τίτλο: "η συστηματική εκμετάλλευση και εξολόθρευση του κρητικού λαού από το Γ' Ράιχ και ο αγώνας για «Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση»" (Καστέλλι, δημοτικό κατάστημα, Κυριακή 9.7.2017, 12μ - η ενότητα ξεκινά στις 11πμ). Σας περιμένουμε! Η ΚΡΗΤΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Γ. Καλογεράκη για τη συνδρομή του.

Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννουkatanagastiki ergasia nazi 2

 

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 21 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας