Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

“Τσακίζουμε το φασισμό: 1941 – 2016″:

dikaioh ligiades 3Κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και η Υπηρεσία Μέριμνας Γερμανικών Στρατιωτικών Κοιμητηρίων διοργανώνουν εκδήλωση για τη μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης στο γερμανικό στρατιωτικό κοιμητήριο στο Μάλεμε. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά.

Δεκάδες πολίτες, πάνω από 80 άτομα, αντιφασίστες και αναρχικοί, συγκεντρώθηκαν έξω από το κοιμητήριο κρατώντας πανό με αντιφασιστικά μηνύματα. Αν και αρχικά είχαμε γράψει ότι η συγκέντρωση σχετιζόταν με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, η στόχευση των διαδηλωτών ήταν αντιφασιστική.

Πιο συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ήθελαν να ακυρώσουν τελείως την εκδήλωση ώστε να υπάρχει πολιτικό κόστος και για τη Γερμανική πρεσβεια, για να γίνει ξεκάθαρο ότι δε γίνεται να ανέχεσαι ανθρώπους και να επιτρέπεις σε εκδηλώσεις, όπως για τη Μάχη της Κρήτης, να συμμετάσχουν άνθρωποι που υποστηρίζουν το Ολοκαύτωμα, ή το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας και μιλούν εις το όνομα της “Μεγάλης Γερμανίας”.

Τα πανό που αναρτήθηκαν έγραφαν:

“Τσακίζουμε το φασισμό: 1941 – 2016″, “Πατρίδα μας η γη”

Τελικά η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναγκάστηκαν οι επίσημοι της γερμανικής αντιπροσωπείας να καταφύγουν στο κοιμητήριο από παράδρομο ενώ τελικώς, και υπό το φόβο επεισοδίων, δεν ήρθε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας.

Ο Σύνδεσμος Ορεινών Καταδρομέων Άνω Φραγγονίας είναι ένας Σύνδεσμος που, όπως έχουμε γράψει και αλλού, έχει συνδεθεί με τη ναζιστική δράση στη Γερμανία.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ορεινών Καταδρομέων της Άνω Φραγγονίας βρίσκεται στην Κρήτη από 17 έως 24 Μαϊου με σκοπό, όπως ανέφεραν σε σχετικό δελτίο τύπου, να τιμήσουν τους Γερμανούς «που μακριά από την πατρίδα και πιστοί στον όρκο και στη σημαία, άφησαν τη ζωή τους για τη Μεγάλη Γερμανία».

ΠΗΓΗ: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας