Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Μαριάς: Ηθικά απαράδεκτη η αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις (Βίντεο)

marias notisΗθικά απαράδεκτη και πολιτικά προκατειλημμένη χαρακτήρισε τη σημερινή αρνητική απόφαση των Συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι με τη σημερινή τους απόφαση οι Συντονιστές της Επιτροπής Αναφορών με σταθμισμένες ψήφους 20 έναντι 14 απέρριψαν την ένσταση του  Νότη Μαριά με την οποία ζητούσε να μείνει ανοιχτή η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ)

και ταυτόχρονα να κληθούν τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα να τοποθετηθούν εγγράφως για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα όσο και η Κομισιόν να τοποθετηθεί για τις δεσμεύσεις της ΕΕ από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1946.

Την απαράδεκτη απόφαση να κλείσει η αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης ψήφισαν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η Ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και οι Φιλελεύθεροι.

Οι μνημονιακοί αυτοί κύκλοι αποθρασύνθηκαν από την αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης η οποία δεν στήριξε την αναφορά της ΠΕΑΕΑ/ΔΣΑ.

 

Μάλιστα η χθεσινοβραδινή εκπρόθεσμη παρέμβαση της Ελληνικής Βουλής, μέσω Ευρωβουλευτού, στην Επιτροπή Αναφορών απλά επιβεβαίωσε την αδιαφορία της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση που κρινόταν σήμερα και υπονόμευσε την έκβασή της.

 

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας