Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

25 Χρόνια Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας

ethiko symvoulio oloiΣυμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Μετά από πολύχρονες διεργασίες, στις 22 Ιανουαρίου 1996 οι Μανώλης Γλέζος, Λάκης Σάντας, Ευάγγελος Μαχαίρας, Γιάννης Σταμουλης, Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης, Στέλιος Ζαμάνος, Βασίλης Πριόβολος, Μπάμπης Ρούπας, Πέτρος Κουλουφάκος, Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο), Θεόδωρος Κολλίνος, Λίτσα Παπαϊωάννου, Στέφανος Ληναίος, Δημήτρης Παπαχρήστος, Δαμιανός Βασιλειαδης, Προκόπης Παπαστράτης, Μανώλης Κατριβάνος, Παπαγιαννάκης Κώστας Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, Γιάννης Γαμβρίλης, Δημήτρης Φατούρος και πολλοί ακόμα (συνολικά 365) Αντιστασιακοί, μέλη οικογενειών θυμάτων της Κατοχής και εκπρόσωποι μαρτυρικών δήμων,

αντιδικτατορικοί αγωνιστές και ενεργοί πολίτες προχώρησαν στην αποφασιστική αυτή πράξη για την απόδοση Δικαιοσύνης στον πολύπαθο λαό μας! Και όλη η Ελλάδα πήρε φωτιά, ενώ πολλές κινήσεις αλληλεγγύης στον αγώνα μας αναπτύχθηκαν μέσα στη Γερμανία από Γερμανούς δημοκράτες και αντιφασίστες, με πιο συνεπή την Ομάδα "AK Distomo" από το Αμβούργο.
Το Εθνικό Συμβούλιο έπιασε το νήμα των αγώνων του Φοίνικα, των Οργανώσεων Ομήρων, των Αντιστασιακών Οργανώσεων, των Ενώσεων Θυμάτων και πάλεψε για την ανάδειξη της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών σε ζήτημα μείζονος, εθνικής σημασίας. Και τα κατάφερε!
25 χρόνια μετά, με σκληρούς αγώνες, βήματα προς τα μπρος, αλλά χωρίς σθεναρή διεκδίκηση από τις ελληνικές κυβερνήσεις, το ζήτημα παραμένει επίκαιρο, χάρη στην στήριξη του λαού. Το Εθνικό Συμβούλιο, οι Ενώσεις Θυμάτων, οι Μαρτυρικοί Δήμοι, παραμένουμε στις επάλξεις. Με καθήκον τη διαφύλαξη της Ιστορίας από την παραχάραξή της και την απόδοση Δικαιοσύνης στον ελληνικό λαό για την μεγαλειώδη Αντίσταση και την ανείπωτη θυσία του. Η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα συνολικά βρίσκονται ενώπιον της Ιστορίας.
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ!
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας