Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΥΠ. ΕΞ. "ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΗΤΑΦΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΝΑΝΑΚΟΥΔΗ.

dikaioh ligiades 3Προς
MOG – ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ
Κυρίες – κύριοι
Στην ιστοσελίδα σας «Μνήμες Κατοχής» και υπό τον τίτλο «Ευχαριστίες» προς μεγάλη μας έκπληξη αναφέρονται και τα ονόματά μας μεταξύ αυτών που «ευχαριστείτε θερμά για τη βοήθειά τους στην ανεύρεση μαρτύρων».
Όσο κι αν ψάξαμε στη μνήμη μας, δεν βρήκαμε κανένα στοιχείο που να πιστοποιεί οποιασδήποτε μορφής ανάμειξή μας στην παραπάνω δραστηριότητά σας. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας πρέπει να απαλείψετε τα ονόματά μας από την ιστοσελίδα σας, όχι μόνον για λόγους ακρίβειας αλλά και ουσίας: δεν συμμετέχουμε και δεν υποστηρίζουμε δραστηριότητες που υστερόβουλα χρηματοδοτεί η γερμανική κυβέρνηση, τη στιγμή που αρνείται ακόμα και να συζητήσει με την αντίστοιχη ελληνική για τις - και κατά το Διεθνές Δίκαιο- απαράγραπτες αξιώσεις της χώρας μας, λόγω των ανεπανόρθωτων ανθρωπιστικών και υλικών καταστροφών που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής-φασιστικής κατοχής. Αξιώσεις οι οποίες τεκμηριώνονται με απαρασάλευτα τεκμήρια στην από 27/7/2016 Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα, στην οποία στηρίχτηκε η από 17/4/2019 Απόφαση της Βουλής των Ελλήνων και η από 4/7/2019 Ρηματική Διακοίνωση της ελληνικής προς τη γερμανική κυβέρνηση, που την απέρριψε κατά την «κλασική» πλέον, στείρα άρνησή της.

Η μάχη για την ανάδειξη της μνήμης της Κατοχής δεν εξαντλείται, φυσικά, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής έρευνας και των παράγωγων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Αυτά μπορούν να συμβάλλουν στον «ιστορικό αλφαβητισμό» των μαθητών/τριών, που, δυστυχώς μεγαλώνουν εν μέσω «πανδημίας ιστορικού αναθεωρητισμού». Είναι ένα εξόχως πολιτικό ζήτημα, που αναπόσπαστο μέρος του είναι η απόδοση δικαιοσύνης στη χώρα μας για το «απλήρωτον άγος» των ναζιστικών εγκλημάτων.
Με εκτίμηση
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην Πρόεδρος Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα
Χαράλαμπος Νανακούδης, εκπρόσωπος Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος Χορτιάτη

nanakoudisvianos10

Σε μία σοβαρή καταγγελία προέβησαν δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, εναντίον των υπευθύνων του προγράμματος "MOG - Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βερολίνου με τη χρηματοδότηση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η καταγγελία αυτή αποκαλύπτει τα κίνητρα και τις μεθόδους των εμπνευστών, χρηματοδοτών και υποστηρικτών του.
Πιο συγκεκριμένα ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πρώην Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών και ο Χαράλαμπος Νανακούδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Θυμάτων Ολοκαυτώματος Χορτιάτη, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για το γεγονός ότι η εν λόγω ιστοσελίδα τους απευθύνει "θερμές ευχαριστίες για τη βοήθειά τους στην ανεύρεση μαρτύρων" χωρίς να έχουν με κανένα τρόπο συνεργαστεί με το εν λόγω πρόγραμμα.
Οι δύο συναγωνιστές ζήτησαν, μάλιστα, την απάλειψη των ονομάτων τους από την ιστοσελίδα του εν λόγω γερμανικού προγράμματος, καθώς, όπως γράφουν, "δεν συμμετέχουμε και δεν υποστηρίζουμε δραστηριότητες που υστερόβουλα χρηματοδοτεί η γερμανική κυβέρνηση, τη στιγμή που αρνείται ακόμα και να συζητήσει με την αντίστοιχη ελληνική για τις - και κατά το Διεθνές Δίκαιο- απαράγραπτες αξιώσεις της χώρας μας, λόγω των ανεπανόρθωτων ανθρωπιστικών και υλικών καταστροφών που υπέστη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής-φασιστικής κατοχής".
Και ω του θαύματος! Μέσα σε λίγη ώρα από την αποστολή του σχετικού email απαλήφθηκαν τα ονόματα των δύο συναγωνιστών από την ιστοσελίδα του περιβόητου αυτού προγράμματος γερμανικής κρατικής προπαγάνδας.
Το γεγονός αυτό αποτελεί μία πρώτη παραδοχή του βαρύτατου ολισθήματος των υπευθύνων του γερμανικού κρατικού προγράμματος και σφοδρό πλήγμα στην αξιοπιστία ενός "ακαδημαϊκού" προγράμματος που, όπως φαίνεται, έχει άλλες επιδιώξεις από αυτές που επικαλείται.
Γι' αυτό άλλωστε κόπτονται οι υπεύθυνοι του προγράμματος και οι χρηματοδότες τους να μπει η ωμή αυτή προπαγάνδα στα ελληνικά σχολεία και να μολύνει τις ψυχές και τις συνειδήσεις των Ελληνόπαιδων. Μία αντιδραστική, μαύρη προπαγάνδα που αρχίζει να αποκαλύπτεται και αποδοκιμάζεται ευθέως.
Ας μη γελιόμαστε! Το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχει καταγγείλει επανειλλημένως τις πρωτοβουλίες της γερμανικής κυβέρνησης που έχουν σαφή επιδίωξη: την παραχάραξη της Ιστορίας, τη διείσδυση στα κύτταρα και τους αρμούς της ελληνικής κοινωνίας και την απαλλαγή της Ο.Δ. της Γερμανίας, καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ, από την υποχρέωση απόδοσης των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις τις ανέχονται είναι ανεξήγητο και εξοργιστικό!
ΕΩΣ ΕΔΩ!
ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ! ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ.
ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Αριστομένης Συγγελάκης

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας