Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ο αγώνας για δικαίωση των θυμάτων του ναζισμού διεθνοποιείται

poreia 6 aprilh 20173Αριστομένης Συγγελάκης και Γιάννης Σταθάς ταξιδεύουν στην Ιταλία

Μαθαίνουμε ότι ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας και πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς και ο συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης (που κατάγεται από τη μαρτυρική Βιάννο) ταξιδεύουν σήμερα Κυριακή, για την Ιταλία με σκοπό να παραστούν στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα της Sant'Anna di Stazzema.

Στις 12 Αυγούστου του 1944 τα γερμανικά στρατεύματα (μεγάλη δύναμη των SS μαζί με Ιταλούς φασίστες ντυμένους με γερμανικά ρούχα) εισέβαλαν στο όμορφο αυτό ωχωριό της Τοσκάνης και κατέσφαξαν 560 αμάχους, ανάμεσα στους οποίους 100 τουλάχιστον ήταν παιδιά και επτά κυοφορούσες γυναίκες.

Η παρουσία των Ελλήνων εκπροσώπων του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στην τελετή της 75ης επετείου του ειδεχθέστατου αυτού μαζικού εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία επί ιταλικού εδάφους, έχει ισχυρό συμβολισμό. Αποτελεί απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων του Γ´ Ράιχ και εκφράζει τη βούληση για κλιμάκωση του αγώνα διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως είναι γνωστό άλλωστε και η Ιταλία διεκδικεί δικαστικά αποζημιώσεις από τη Γερμανία για τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Θυμίζουμε επίσης ότι στην Ιταλία διεξάγεται πολύχρονος σκληρός δικαστικός αγώνας για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ των θυμάτων του Διστόμου.

Οι Έλληνες εκπρόσωποι του κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, που εκπροσωπούν και δύο εμβληματικά Ολοκαυτώματα που διέπραξε το Γ´ Ράιχ στην Ελλάδα, της Βιάννου και του Διστόμου, αναμένεται να συναντηθούν με το δήμαρχο της μαρτυρικής ιταλικής πόλης, εκπροσώπους των οικογενειών των θυμάτων, νομικούς κ.α.

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι κάτι καλό θα προκύψει από την πρωτοβουλία αυτή, η οποία δείχνει, πάντως, ότι ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις δυναμώνει και διεθνοποιείται. Να δούμε και ποια θα είναι η στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη επί του μείζονος θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών...

ΠΗΓΗ:  www.cretalive.gr

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας