Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Τελετή Λήξης της δράσης “Teachers4Europe 2015-16”

neoxori bounas 2Την Τρίτη 7/6/2016 πραγματοποιήθηκε στο Νεοχώρι Άρτας η Τελετή Λήξης της δράσης  “Teachers4Europe 2015-16” που υλοποιείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η εκπαιδευτική δράση Teachers4Europe, στην οποία από το σχολικό έτος 2011-12 συμμετέχουν εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και από το σχ. έτος 2015-16 και εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεξάγεται σε δύο φάσεις: Αρχικά οι εκπαιδευτικοί επιμορφώνονται σε ζητήματα που αφορούν την ιστορία, τη λειτουργία

και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια καλούνται να πραγματοποιήσουν μαζί με τους μαθητές τους εκπαιδευτικές neoxori bounas 1δράσεις επιλέγοντας θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη και την ΕΕ. (περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.teachers4europe.gr)


Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Υπεύθυνος του Europe Direct Ηπείρου κ. Δημήτρης Γκόλας, ο Πρεσβευτής – Teacher4Europe στην Άρτα κ. Νίκος Μπούνας και οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Παρασκευή Κοσμά (Νηπιαγωγείο Ελεούσας), Νίνα Τσακαλίδου (Δημ. Σχολ. Κομποτίου), Κυριακή Χαλάτση (Δημ. Σχολ.  Καλαμιάς), Παναγιώτα Παπανικολάου (Δημ. Σχολ. Νεοχωρίου) , Φωτεινή Λισγάρα (2ο Δημ. Σχολ. Άρτας), Ευσταθία Κάλλια (Δημ. Σχολ. Νεοχωρίου) και Θωμάς Μπούνας  (Γυμνάσιο Νεοχωρίου).
Αρχικά παρουσιάστηκαν στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου οι εργασίες που έκαναν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους σε θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βιωματικές δράσεις των μαθητών στον χώρο του Παραποτάμιου Πάρκου Νεοχωρίου.


Η όλη διοργάνωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς δόθηκε η δυνατότητα στις μαθήτριες και στους μαθητές να προσεγγίσουν με παιγνιώδη τρόπο νέους γνωστικούς τομείς και να καλλιεργήσουν τις ερευνητικές τους δεξιότητες. Τόσο οι προσκεκλημένοι (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη της εκπαίδευσης, γονείς κλπ.), όσο και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας