Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης

tsiavosΙωάννινα - Ιστορικό Αρχείο/Μουσείο Ηπείρου  Τετάρτη 13 Ιουλίου, ώρα 20:30
Πρέβεζα - Παναγία των Ξένων  Πέμπτη 14 Ιουλίου, ώρα 20.30

 Immersion by Nick Tsiavos

Deborah Kayser - σοπράνο

Adam Simmons - σαξόφωνα/κλαρινέτα

Anthony Schulz - ακορντεόν

Peter Neville - κρουστά

Nick Tsiavos – κοντραμπάσο

"Μια επική χαρτογράφηση ενός άγνωστου τοπίου, από έναν αρχιτέκτονα του ήχου, τον Νικ Τσιάβο, έναν από τους πιο αινιγματικούς μουσικούς της Αυστραλίας, που, ανατρέχοντας στην παράδοση του αρχαίου θείου άσματος, επειχειρεί με απόκοσμες αβανγκάρντ τεχνικές να δημιουργήσει μουσική που γοητεύει και συγκινεί...". Limelight magazine, Αυστραλία (Ιούνιος 2015).

Ο Ελληνοαυστραλός κοντραμπασίστας και συνθέτης Νίκ Τσιάβος(γεννημενος στο Περαμα Ιωαννινων), μετά την επιτυχημένη πρώτη περιοδεία του στην Ελλάδα το 2013, επανέρχεται τον Ιούλιο στη χώρα μας, με το δυναμικό μουσικό του σύνολο, προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά με τίτλο Immersion | Εμβάπτισμα. Το έργο, το οποίο ο συνθέτης έγραψε για την μεγαλύτερη νύχτα του χειμώνα στην Αυστραλία, στην αυθεντική του μορφή διαρκεί 14 ώρες και αποτελείται από μια συνεχή ροή μουσικών επεισοδίων που ξεδιπλώνονται μπροστά στον ακροατή/θεατή με τη μοναδική ζεστασιά και το χιούμορ που ο συνθέτης τα έχει προικίσει.

Στις συναυλίες στην Ελλάδα, ο Τσιάβος θα παρουσιάσει μια σύντομη βερσιόν του έργου, διάρκειας 90 λεπτών, σε συνεργασία με τέσσερις ακόμη εκπληκτικούς μουσικούς, όπως την σοπράνο Deborah Kayser, τον Adam Simmons - σαξόφωνα/κλαρινέτα, τον Anthony Schulz - ακκορντεόν, τον Peter Neville - κρουστά και τον ίδιο τον συνθέτη στο κοντραμπάσο.

Στην παρουσίαση του έργου Immersion στην Αγγλικανική Εκκλησία, συνταξιδιώτης μας θα είναι το έργο ζωγραφικής του Βασίλη Γαρυφαλλάκη με τίτλο "Pearl Harbor" (1,20 x 1,20 m λάδι σε καμβά) από την πρώτη ατομική του έκθεση "Θαλασσοπαιδιές – Thalassopédies" στην γκαλερί ΑΡΓΩ στο Κολωνάκι (2014).


Ο Βασίλης Γαρυφαλλάκης γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, ενώ ασχολείται με τα εικαστικά από το 2010 ως αυτοδίδακτος. Η παρουσίαση του έργου βασίζεται σε μια ιδέα του Αλέξανδρου Παπαϊωάννου EyEaЯt Photography.

Η θεματολογία των έργων, υπό τον γενικότερο τίτλο "Θαλασσοπαιδιές – Thalassopédies" με αναφορά στα απόκοσμα νερά του βαθύ βυθού, γεμάτα από "γαλήνια ένταση" και σε "μια σύμπραξη του προφανούς με το ανομολόγητο", όπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, μας οδήγησε στην ιδέα μιάς άλλης σύμπραξης ... αυτής των εικαστικών τεχνών με την μουσική, που θα κάνει ακόμη πιό γοητευτικό και συγκινητικό όχι μόνο το συγκεκριμένο μουσικό μας ταξίδι, αλλά και πολλά επόμενα.

Η περιοδεία στην Ελλάδα διενεργείται με την υποστήριξη της Αυστραλιανής κυβέρνησης, του Αυστραλιανού Συμβουλίου για τις Τέχνες και του Αρχείου Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου.

This project has been assisted by the Australian Government through the Australia Council for the Arts, its arts funding and advisory body.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας