Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Κωσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

inzebelis12021Παρουσίαση του graphicnovel, Κωσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός , στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 19:00,στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσιάστηκε με επιτυχία το graphicnovelΚωσταντίνος Καραθεοδωρή – Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός , εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο Μέγαρο για να γίνει ευρύτερα γνωστό το graphicnovelτου δημιουργού. Για το βιβλίο μίλησαν οι :
Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης Συγγραφέας
Παναγιώτης Πανταζής Comicartist – Εικονογράφος
Χριστόφορος Χαραλαμπάκης Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών
Τη συζήτηση τη συντόνισε ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πάνος Αμυράς.

Όπως τόνισαν οι ομιλητές μέσα από ένα graphicnovelμπορεί να γνωρίσει ένας νεαρός σε ηλικία αναγνώστης ένα έργο της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας, που δύσκολα θα έπιανε στα χέρια του στην πρωτότυπη μορφή του, μεταγραφημένο με την τέχνη των comics.
inzebelis2021 

Εκτός από τη λογοτεχνική αξία και τη συμβολή στη φιλαναγνωσία, τα graphicnovels συμβάλλουν σε έναν ακόμη σημαντικό σκοπό: την ευαισθητοποίηση του αναγνωστικού κοινού σε κοινωνικά ζητήματα.

Η πρωτότυπη ιδέα, του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη να μετατραπεί η προσωπικότητα του Καραθεοδωρή σε graphicnovel θα βοηθήσει τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες να μάθουν για τον διάσημο μαθηματικό και να ταξιδέψουν μαζί του μέσα από τις εικόνες και τα κείμενα...

Η παρουσίαση έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονταν και απόγονοι του Καραθεοδωρή.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας