Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

«Υπό το σεληνόφως…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας

siakoufis afisaΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, με την ευκαιρία της αυγουστιάτικης πανσέληνου, διοργανώνει μουσική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 21:00. Στον προαύλιο χώρο του μουσείου, υπό το φως του φεγγαριού, ο αρτινός καλλιτέχνης Νίκος Σιακούφης και οι φίλοι του θα χαρίσουν στο κοινό μια καλοκαιρινή μουσική εμπειρία. Ο Σιακούφης έχει στη συλλογή του τρία άλμπουμ με τίτλο «Χάρτινα Τρένα» (FM Records, 2012), «Ταξίδι σε φόντο μπλε» (FM Records, 2014) και «Βήματα στο χιόνι» (Noisyland Label, 2018). Μαζί του θα παίξουν οι Βαγγέλης Κοτρότσιος (πιάνο-φωνή), Μάριος Σκαμνέλος (ακορντεόν), Κώστας Παπαχρήστος (μπάσο-κιθάρα) και Ηλίας Ψαλίδας (τύμπανα).

Πριν από τη συναυλία και κατά τη διάρκεια αυτής, ο χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου θα παραμείνει ανοικτός από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, καθώς και στις δύο περιοδικές εκθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η έκθεση «Ήχοι Αρχαίων» περιλαμβάνει δεκαεπτά πιστά αντίγραφα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων (8ος-3ος αι. π.Χ.), που κατασκεύασε ο καλλιτέχνης Γιώργος Πολύζος, βασιζόμενος στη μελέτη των αρχαιολογικών ευρημάτων και των γραπτών πηγών.

Η περιοδεύουσα φωτογραφική έκθεση «Εν Κινήσει. Μία έκθεση για τις εκθέσεις» δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με σκοπό να παρουσιάσει τον πολύπλευρο ρόλο των περιοδικών και περιοδευουσών αρχαιολογικών εκθέσεων και να φωτίσει τις αθέατες πλευρές της διοργάνωσής τους.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους του μουσείου θα είναι ελεύθερη.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας