Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΤΑΣ

8dhmotiko kommeno5Απάνεμοι κολπίσκοι,καλαμιώνες,βάλτοι,έλη,κατάφυτα τοπία,αλλά και σπάνια είδη πουλιών.Ένας τόπος που δε φημίζεται τόσο για τις γαλάζιες παραλίες του,όσο για το σημαντικό οικοσύστημα που φιλοξενεί.Ο Αμβρακικός κόλπος,ένα στολίδι της περιοχής  μας,ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των μαθητών του σχολείου μας μέσα από το πολύ όμορφο βίντεο που τους παρουσίασε  ο κ.Ηλίας Λάμπρης.


   Ο τόπος μας όμως έχει και σπουδαία ιστορία.Η ιστορία του μαρτυρικού Κομμένου αναβίωσε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Άλεξ...» του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου.Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο ίδιος ο συγγραφέας.Ιδιαίτερα επικοινωνιακός αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά,συγκινήθηκε από τις αφηγήσεις αποσπασμάτων του βιβλίου του από τους μαθητές μας ,απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών,χάρισε βιβλία στα παιδιά...


  Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές του σχολείου μας για την υπέροχη,παραστατική και συγκινητική αφήγηση των αποσπασμάτων του βιβλίου που με μεγάλη προσοχή επιλέχτηκαν μέσα από τις σελίδες του.Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διευθύντρια του σχολείου κ. Κλεοπάτρα Βασιλείου που μας δίνει την ευκαιρία να παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.Επίσης για άλλη μια φορά ευχαριστώ τον κ. Ηλία Λάμπρη για τον προσωπικό του χρόνο που αφιερώνει για το σχολείο μας.


     Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συγγραφέα κ. Δημήτρη Βλαχοπάνο που δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση,τον οποίο είχα την τύχη να τον έχω καθηγητή ένα σκαλοπάτι πριν το πανεπιστήμιο,παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή μου σε αυτό.Η συνάντηση αυτή μετά από χρόνια μου ξύπνησε πολλές αναμνήσεις και με γέμισε με συναισθήματα χαράς και ταυτόχρονα μεγάλης συγκίνησης.


     Ανάμεικτα και τα συναισθήματα των μαθητών μετά το πέρας της εκδήλωσης.Εντυπωσιασμένοι και από τις δύο παρουσιάσεις εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούμε το χωριό και να τα δουν όλα αυτά από κοντά.Η επιθυμία τους...υπόσχεση για την επόμενη σχολική χρονιά.
    Έχουμε πολλά να σας ρωτήσουμε ακόμη
                           «Αγαπημένε μας συγγραφέα...»
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

                 Λαγού Γεωργία,δασκάλα Ε2 8ου δημοτικού σχολείου Άρτας

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας