Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Αρχή

Ένσταση-βόμβα!

mazi mporoumeΑπό τον Κώστα Παπασιώζο στο Δήμο Ν. Σκουφά
-Ζητά ακύρωση της εκλογής Ροζίνας Βαβέτση
-Μη νόμιμη η ανακήρυξη δύο υποψήφιων δημοτικών συμβούλων

Μια ένσταση που σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΗΧΩ, κατατέθηκε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ν. Σκουφά Κώστα Παπασιώζο, εις βάρος της εκλεγμένης Δημάρχου, στον β’ γύρο των εκλογών στις 2 Ιουνίου 2019, Ροζίνας Βαβέτση, φαίνεται να βάζει ζητήματα ανατροπής και νέων δεδομένων στην μέχρι σήμερα κατάσταση.

papasiozos kostasΚαι τούτο επειδή στην ένσταση ο Κώστας Παπασιώζος, ζητά ακύρωση της εκλογής της Ροζ. Βαβέτση και επαναληπτικές εκλογές, στο Δήμο, αφού σύμφωνα με το σκεπτικό της ένστασης, δύο υποψήφιοι είχαν κώλυμα συμμετοχής και η ανακήρυξή τους δεν ήταν νόμιμη.
Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος στο Δήμο Ν. Σκουφά, Κώστας Παπασιώζος, που δεν εκλέχτηκε, συμμετέχοντας στον β’ γύρο των εκλογών στο σκεπτικό της ένστασής του αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:

 

 


ΖΗΤΟΥΜΕ
Να γίνει δέκτη, η παρούσα ένσταση.
Να αναγνωριστεί ότι, μη νομίμως ανακηρύχθηκαν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι (………. ) λόγω συνδρομής κωλύματος στο πρόσωπο τους, όπως εκτίθεται ανωτέρω.
Να ακυρωθεί η εκλογή που έλαβε χώρα κατά την 26η Μαΐου και 2η Ιουνίου (επαναληπτική) 2019, στον Δήμο Νικολάου Σκουφά νομού Άρτας, λόγω της ανωτέρω πλημμελούς ανακήρυξης δυο υποψηφίων του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία», η οποία άσκησε επιρροή στο σύνολο του εκλογικού αποτελέσματος, όπως εκτίθεται ανωτέρω.
Να διενεργηθεί επαναληπτική εκλογή, χωρίς τη συμμετοχή του συνδυασμού «Ενωτική Πορεία», λόγω της μη νόμιμης ανακήρυξης του, εκ της συμμετοχής σε αυτόν υποψηφίων με κωλύματα εκλογιμότητας.


Τα κωλύματα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η ΗΧΩ, η ένσταση αναφέρεται σε δύο γυναίκες, υποψήφιες δημοτικές συμβούλους, με τον συνδυασμό της Ροζίνας Βαβέτση «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», που είχαν σχέση εργασίας με τον Δήμο Ν. Σκουφά.
Η μία εξ αυτών εργάζεται σε Οργανισμό που συμμετέχει ο Δήμος Ν. Σκουφά, με σύμβαση παροχής υπηρεσιών για τη λειτουργία του εν λόγω οργανισμού, πράγμα που όπως αναφέρεται στην ένσταση, αποτελεί κώλυμα συμμετοχής στις εκλογές.
Η άλλη, εργάζεται ως ειδική συνεργάτης και σύμβουλος στο Δήμο Ν. Σκουφά, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι ενιστάμενοι αποτελεί κώλυμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές.
Να σημειωθεί πως η μία εκ των δύο υποψήφιων συμβούλων, που η συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ν. Σκουφά, ελέγχεται ως μη νόμιμη, εκλέχτηκε στο νέο δημοτικό συμβούλιο.


Επαναληπτικές
Πρακτικά, αν γίνει δεκτή η ένσταση του Κώστα Παπασιώζου, τότε η Ροζίνα Βαβέτση εκπίπτει του αξιώματος, ακυρώνεται η εκλογή της και η εκλογική διαδικασία επαναλαμβάνεται, μεταξύ των τριών άλλων συνδυασμών, δηλαδή ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με επικεφαλής τον Κώστα Παπασιώζο, ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ» με επικεφαλής τον Κοσμά Βούλγαρη και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ» με επικεφαλής τον Ηλία Σαπρίκη.


Πηγή: ΗΧΩ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 75 επισκέπτες και κανένα μέλος

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας