Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Κυνηγοί και "κυνηγοί"

kathistraΞέρω έναν πλανήτη όπου υπάρχει ένας κύριος με χρώμα βυσσινί. Δεν μύρισε ποτέ ένα λουλούδι. Δεν κοίταξε ποτέ ένα αστέρι. Δεν έκανε τίποτε άλλο παρά μόνον προσθέσεις, και κάθε μέρα σαν ελόγου σου έλεγε "είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος" και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι." Ο Μικρός πρίγκηπας" Σαίντ Εξπερύ

Όμορφες εικόνες στον Αμβρακικό. Μεγάλη κινητικότητα από τα μεταναστευτικά πουλιά που κατεβαίνουν το χειμώνα από τις κρύες περιοχές της γης. Στην περιοχή του Παλματερού αυτή την εποχή οι περιπατητές απολαμβάνουν την ηρεμία του τοπίου. Τα πουλιά ζουν αρμονικά και είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Την ηρεμία αυτή του τοπίου διαταράσσουν ασυνείδητοι κυνηγοί που κυνηγούν στις απαγορευμένες περιοχές και σε μέρες που το κυνήγι απαγορεύεται. Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι κυνηγοί παρέχουν σημαντικό έργο, μιας και βρίσκονται για πολλές ώρες και περπατούν περιοχές που δύσκολα τις επισκέπτεται και τις παρακολουθεί κανείς.

Από την άλλη το παράνομο κυνήγι είναι η καταστροφή της πανίδας κάθε περιοχής και καμιά σχέση δεν έχει με την έννοια του κυνηγιού. Φτιάχνοντας καθίστρες και βάζοντας πλανούρια και έχοντας ηχητικά συστήματα για να παραπλανήσουν τα πουλιά το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκτελούν σαν σε εκτελεστικό απόσπασμα τα πουλιά. Δεν δίνουν κανένα περιθώριο στο θήραμα να προστατέψει τη ζωή του. Πολλοί από αυτούς έχουν σκοπό να σκοτώσουν όσο πιο πολλά θηράματα μπορούν είτε για να τα πουλήσουν είτε για να ικανοποιήσουν την ματαιοδοξία τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο υργοβιότοπος του Αμβρακικού πρέπει να προστατευτεί από τους ίδιους τους κυνηγούς.

Πρέπει ακόμα να προστατευτεί και το ίδιο το κυνήγι από τους ασυνείδητους.

pouli se varka

Ξέρω έναν πλανήτη όπου υπάρχει ένας κύριος με χρώμα βυσσινί. Δεν μύρισε ποτέ ένα λουλούδι. Δεν κοίταξε ποτέ ένα αστέρι. Δεν έκανε τίποτε άλλο παρά μόνον προσθέσεις, και κάθε μέρα σαν ελόγου σου έλεγε "είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος, είμαι ένας σοβαρός άνθρωπος" και καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι.

" Ο Μικρός πρίγκηπας" Σαίντ Εξπερύ

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας