Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Κακοκαιρία

sinefiaΒροχερός ο καιρός αυτές τις μέρες. Είναι οι βροχές που περίμεναν οι καλλιεργητές της περιοχής. Το κρύο και οι βοριάδες αλλά και η ανομβρία είχαν ως αποτέλεσμα να στεγνώσει ο τόπος. Να στεγνώσουν και οι καλλιέργειες. Αυτές οι βροχές και η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας ως προς τις χαμηλές τιμές δίνουν μια ανάσα σε όλες τις καλλιέργειες. Παρατηρώντας τις καιρικές συνθήκες τα τελευταία χρόνια είναι εύκολο να δει κανείς ότι έχουν αλλάξει πολλά.

Στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπου συσσωρεύονται τα πιο πολλά νερά, υπάρχει μείωση τα 20 τελευταία χρόνια κατά 25% και υπολογίζεται ότι τα επόμενα 15 χρόνια θα χαθεί και άλλο ένα 20%.

Οι βροχές είναι πιο έντονες και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι χιονοπτώσεις ανύπαρκτες. Διαβάζοντας επιστημονικές έρευνες για τις κλιματικές αλλαγές παρατηρούμε ότι ο πλανήτης μας έχει υπερθερμανθεί.

Παρατηρήθηκαν φέτος για πρώτη φορά θερμοκρασίες με θετικό πρόσημο στην Αλάσκα. Στην ίδια περιοχή υπήρξε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 20oC.

 

Παράλληλα με την αύξηση της θερμοκρασίας υπάρχει και άνοδος της στάθμης των υδάτων. Στην περιοχή μας παρατηρούμε ότι η περιοχή της Μπούκας στις εκβολές του Άραχθου ποταμού έχει κατακλυστεί από νερά εδώ και αρκετά χρόνια. Από 5.000 στρέμματα που ήταν η έκταση της πριν μερικά χρόνια έχουν απομείνει κάτω από 500 στρέμματα.

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας