Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ: ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

vila petridiΜε μία σημαντική και σκληρή στο περιεχόμενό της ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων τάσσεται ξεκάθαρα κατά της παραχώρησης της βίλας Πετρίδη «αλλά και κάθε άλλης διευκόλυνσης στο «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», οι επιδιώξεις του οποίου είναι πλήρως αντίθετες με τους καταστατικούς σκοπούς του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1940-1945.»

Στην επιστολή έχει σημασία και η εξής επισήμανση:
«Υπενθυμίζουμε ότι το δίκτυό μας, στο οποίο συμμετέχει η πολύπαθη Θεσσαλονίκη, στη συνεδρίασή του στο Χορτιάτη την 1η Σεπτεμβρίου 2014 πήρε ξεκάθαρη απόφαση εναντίον των πρωτοβουλιών της Γερμανικής κυβέρνησης που λειτουργώντας ως «Δούρειοι Ίπποι», αποβλέπουν στην αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων.». Ως γνωστόν, ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940-1945 "Ελληνικά Ολοκαυτώματα" και συνεπώς οφείλει να εναρμονιστεί με τη γραμμή του Δικτύου.

Σας υπενθυμίζουμε την προχθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) με την οποία αξιώνουμε επανόρθωση για την απρέπεια του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Κυριζίδη εις βάρος της μνήμης του Μανώλη Γλέζου και του ΕΣΔΟΓΕ:
https://esdoge.gr/esdoge-pros-dhmarxo-thessalonikhs-axionoyme-epanorthosh-gia-thn-aprepeia/

Τα δεδομένα αλλάζουν! Ο κόσμος ενημερώνεται και αντιδρά στη μετατροπή της βίλας Πετρίδη, μίας πραγματικής όασης πολιτισμού στη διψασμένη για χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης Β' Κοινότητα της υποβαθμισμένης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε γραφείο διάδοσης της γερμανικής προπαγάνδας στην Ελλάδα. Οι σκοποί και οι επιδιώξεις του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας αποκαλύπτονται, οι δημοκρατικές συνειδήσεις εξεγείρονται!

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβας οφείλει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να σπάσει τη σιωπή του, να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας και να αναθεωρήσει ΑΜΕΣΑ την πολλαπλά επιζήμια απόφασή του! Και, μην ξεχνάμε, παραμένει έκθετος και υπόλογος για την υβριστική συμπεριφορά του Αντιδημάρχου του!

Οι δημοτικές παρατάξεις καλούνται επίσης να πάρουν θέση!

Ένα είναι βέβαιο: Η ιστορία θα μας κρίνει όλους πολύ αυστηρά.

Με εκτίμηση
Αριστομένης Συγγελάκης

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας