Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

ΕΙΔΗΣΗ - ΒΟΜΒΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ

dikaioh ligiades 3Του Αριστομένη Συγγελάκη

Η ΟΔΓ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΑΙΝ - ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Γ' ΡΑΙΧ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ; ΠΩΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;        ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!


Έπεσε στην αντίληψή μας, από τον καλό φίλο και συναγωνιστή Κ.Ρ. και το μεταφράσαμε με τη βοήθεια της εκλεκτής φίλης Ε.Μ., τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!

"Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας θα καταβάλει εφάπαξ αποζημίωση 2.556 ευρώ σε Εβραίους που έζησαν στην Αλγερία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (περίπου 25.000 άτομα).
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν διαμείνει στην Αλγερία μεταξύ της γαλλογερμανικής ανακωχής της 22ας Ιουνίου 1940 και της συμμαχικής απόβασης της 8ης Νοεμβρίου 1942. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι Γάλλοι Εβραίοι της Αλγερίας ήταν θύματα διακρίσεων που επιβλήθηκαν από τη «Γαλλική Πολιτεία» (η οποία αντικατέστησε τη Γαλλική Δημοκρατία).
Η «Γαλλική Πολιτεία» του Philippe Petain (σημείωση: το δωσιλογικό καθεστώς του Βισύ) είχε καταργήσει το διάταγμα Cremieux (το οποίο χορηγούσε την πλήρη γαλλική υπηκοότητα στους Εβραίους της Αλγερίας), μη θεωρώντας τους Γάλλους υπηκόους ως απλούς ιθαγενείς, όπως και τους μουσουλμάνους. Επιπλέον, οι Εβραίοι στρατιώτες που υπηρετούσαν στον γαλλικό στρατό τέθηκαν υπό κράτηση στο στρατόπεδο εξόντωσης στο Bedeau. Τα παιδιά των Εβραίων, εν τω μεταξύ, εκδιώχθηκαν από τη δημόσια εκπαίδευση αλλά συνέχισαν να παρακολουθούν μαθήματα στην εκπαίδευση της Καθολικής Εκκλησίας.
Με αυτόν τον τρόπο, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (αναγνωρίζει ότι) αποτελεί τον διάδοχο του Τρίτου Ράιχ και αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις της κυβέρνησης - μαριονέτας του Petain.
Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας δεν θεωρεί ότι υπεύθυνοι για τις αντισημιτικές πράξεις που διαπράττονται στην Αλγερία από το ναύαρχο François Darlan, στη συνέχεια, από το Στρατηγό Henri Giraud (κι οι δυο τους προστατεύονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες) από το Νοέμβριο του 1942 και εξής. Ο Ναύαρχος Darlan δολοφονήθηκε από τον γκωλικό Fernand Bonnier de La Chapelle με τη βοήθεια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Giraud συνδέθηκε με τον Πρόεδρο Ρούσβελτ με τη διαμεσολάβηση του Jean Monnet.
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, οι Εβραίοι που έζησαν στην Αλγερία μεταξύ 22 Ιουνίου 1940 και 8 Νοεμβρίου 1942 ήδη λαμβάνουν ετήσιο επίδομα των 3.600 σέκελ (περίπου 866 ευρώ), εφόσον έχουν αποκτήσει την ισραηλινή υπηκοότητα".
http://www.voltairenet.org/article199624.html

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

 © 2016 Ηλίας