Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Song for Kommeno

Ο ελληνάκος

Κι εγώ με τη σειρά μου δεν φοβάμαι τίποτα περισσότερο, απ’ το μυαλό της κότας. Απ’ το να υποχρεωθώ να συνομιλήσω με μια κότα ή μ’ ένα σκύλο, ή τέλος πάντων, μ’ ένα ζώο δυνατό πού βρυχάται. Τί να τους πω και πώς να τους το πω; Και μήπως δεν είναι εξευτελισμός, αν επιχειρήσω να μεταφράσω ή να καλύψω τις σκέψεις μου, κάτω από φράσεις απλοϊκές και ηλίθια νοήματα, για να καθησυχάσω τυχόν τη φιλυποψία μιας κότας, που όμως έχει άνωθεν τοποθετηθεί για να μας ελέγχει και να μας καθοδηγεί; Μάνος Χατζιδάκις

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Λείπει ο φοίνικας

eikonostasi1Ο δρόμος προς τη θάλασσα ομορφαίνει. Πολλοί συγχωριανοί μας έχουν φυτέψει διάφορα δέντρα πριν μερικά χρόνια, τα οποία με στο πέρασμα του χρόνου έχουν μεγαλώσει. Δημιουργούνται έτσι μικροί χώροι όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να ξεκουραστούν ή να καθίσουν κάτω από τη σκιά των δέντρων και να απολαύσουν το τοπίο. Η διάθεση να γεμίσει ο δρόμος με δέντρα και φυτά υπάρχει έντονη.

Στο χώρο όμως που υπάρχει η πρώτη βρύση συγχωριανός μας φύτεψε ένα φοίνικα. Δυστυχώς παρατηρούμε σήμερα ότι ο φοίνικας έχει εξαφανιστεί. Η πρωτοβουλία των πολιτών να δημιουργήσουν όμορφους χώρους στο χωριό μας είναι ένα θετικό δείγμα. Πρέπει να επαινείται. Να συμμετάσχουν και άλλοι πολίτες. Όμως φαινόμενα σαν το παραπάνω αποθαρρύνουν τον πολίτες να συνεχίσουν την πραγματικά όμορφη πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης.

eikonostasi xoris foinikaeikonostasi1

 

 

 

 

 © 2016 Ηλίας