Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Στη Βουλή οι Γερμανικές οφειλές

poreia 6 aprilh 20175Στις 18 Απριλίου θα συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι η ολομέλεια θα αποφασίσει τη διεκδίκησή τους «σε κλίμακα Ευρώπης».
Το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής στις 18 Απριλίου, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, στη Λάρισα.

«Η ολομέλεια θα πάρει απόφαση ώστε σε κλίμακα Ευρώπης να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις», δήλωσε ο κ. Βούτσης και χαρακτήρισε το γεγονός «μια ιστορική στιγμή που θα δρομολογήσει μια διεθνή συζήτηση και μια διεκδίκηση σε διακρατικό, διακοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο».
Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε επίσης πως με έξοδα της Βουλής θα εγκαινιαστεί στις 2 Μαΐου, στο Άουσβιτς, ένα μουσείο — έκθεση για τα θύματα των Ελλήνων που βρέθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι είναι σημαντικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη «να νικήσει η μνήμη απέναντι στις προσπάθειες για λήθη, διότι έχουν αναδειχθεί αναθεωρητικοί της ιστορίας οι οποίοι θέλουν να αναθεωρήσουν τα εγκλήματα, το Ολοκαύτωμα και τις ναζιστικές θηριωδίες».

Μας επισκέπτονται

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 41 επισκέπτες και κανένα μέλος

 © 2016 Ηλίας