Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Ιστορική Έκθεση Φωτογραφίας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…….. Μία Εικόνα Χίλιες Λέξεις»

xania ekthesi fotoΗ έκθεση αναφέρεται στις γερμανικές θηριωδίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελληνική Επικράτεια και φιλοξενεί φωτογραφικό υλικό από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και το Εξωτερικό. Επίσης στην έκθεση φιλοξενούνται έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με γενικό τίτλο : “Μάνες της Κατοχής”.

(Με φωτογραφικό υλικό και από το Κομμένο που έχει σταλεί από την ιστοσελίδα μας)

Το Σάββατο 05 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ, στο Πολύκεντρο Βουκολιών , στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά, πραγματοποιηθήκαν , παρουσία του Δημάρχου Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη , τα  εγκαίνια της της ιστορικής έκθεσης φωτογραφίας  «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ........ μία εικόνα χίλιες λέξεις», που φιλοξενεί ο Δήμος  Πλατανιά , σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ».

Η έκθεση αναφέρεται  στις γερμανικές θηριωδίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελληνική Επικράτεια και φιλοξενεί  φωτογραφικό υλικό από όλη την Κρήτη, την Ελλάδα, αλλά και το Εξωτερικό. Επίσης στην έκθεση φιλοξενούνται  έργα του ζωγράφου Βασίλη Προκόπου με γενικό τίτλο :  “Μάνες της Κατοχής” .

Από μεριάς της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» παραβρέθηκαν τα στελέχη και συνεργάτες , της αναφερόμενης εταιρείας , κ. Ανδρουλιδάκης Ανδρέας, κ. Κατσαφορέας Γεώργιος και ο κ. Βασίλης Προκόπος .

Ο Ιδρυτής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» κ. Γεώργιος Καραμάνος, που είχε προγραμματιστεί να είναι παρόν, λόγω προσωπικού κωλύματος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί .

xania ekthesi foto

Τα εγκαίνια πραγματοποίησαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Βουλγαράκης Απόστολος  με τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλάνδράκη και παραβρέθηκαν , οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Καλαϊτζάκης Γεώργιος και Δασκαλάκης Νικόλαος, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Πλατανιά, ο  Δ/ντης της Ορθόδοξος Ακαδημίας Κρήτης κ. Ζορμπάς Κωνσταντίνος,  Εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Εκπρόσωποι  Πολιτιστικών Συλλόγων και λοιπών φορέων .

Την έκθεση επισκέφθηκε ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ.Συντιχάκης Μανόλης, ο οποίος και επαίνεσε την προσπάθεια του Δήμου για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Χαράλαμπος Γουλιέλμος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις θηριωδίες των κατακτητών στα μαρτυρικά χωριά του Δήμου Πλατανιά, αλλά και γενικότερα στα γεγονότα της εποχής.

Η έκθεση  θα διαρκέσει  έως 31/05/2018, με ελεύθερη είσοδο  σε όλους και θα είναι ιδιαίτερη χαρά  τιμή  να την επισκεφτούν οι σχολικές μονάδες , όχι μόνο της περιοχής μας ή του νομού Χανίων άλλα όλης της Κρήτης .

Οι ημέρες και οι ώρες επισκέψεων θα είναι οι εξής:

Από Δευτέρα έως  και Παρασκευή – Πρωινά από τις 09:00 έως και 13:30 και Απόγευμα από τις 18:00 έως και 20:30.

 Σάββατο και Κυριακή - Πρωινά από τις 11:00 έως και 12:30 και Απόγευμα από τις 18:00 έως και 20:30.

Σε κάθε περίπτωση και για ορθό προγραμματισμό , απαραίτητα θα πρέπει 2 (δύο) ημέρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη να γίνεται προσυνεννόηση στα email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. με την την ένδειξη ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» , ή αποστολή  του αιτήματος επίσκεψης ,  με sms στο  6932950410 με την ίδια ένδειξη .

 

Πληροφορίες για την δραστηριότητα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» στο   http://denlismono.org/ekthesei...

 © 2016 Ηλίας