Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

SUEDDEUTSCHE ZEITUNG: ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ!

roth vivlio

Του Αριστομένη Συγγελάκη

Το βιβλίο των Karl Heinz Roth και Hartmut Rübner«Το χρέος των επανορθώσεων. Υποθήκες της γερμανικής κατοχικής κυριαρχίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» ("Reparationsschuld. Hypotheken der deutschen Besatzungsherrschaft in Griechenland und Europa") παρουσιάζει η Sueddeutsche Zeitung συνηγορώντας στη δίκαιη διευθέτηση του μείζονος ζητήματος των γερμανικών επανορθώσεων. Μέσα από την παράθεση πολύ μεγάλου αριθμού συγκλονιστικών γερμανικών εγγράφων τεκμηριώνονται οι απαράγραπτες γερμανικές

οφειλές και υιοθετείται το σχήμα "πολύ νωρίς - πολύ αργά" (μέχρι την επανένωση της Γερμανίας έλεγε η ΟΔΓ ότι ήταν πολύ νωρίς για τη διευθέτηση του ζητήματος, μετά την επανένωση και τη συνθήκη "2+4" το Σεπτέμβριο του 1990 η γερμανική κυβέρνηση έλεγε ότι ήταν πολύ αργά" πλέον...), σχήμα που κι εμείς κατ' επανάληψη έχουμε χρησιμοποιήσει, για να αναδείξουμε τη γερμανική αδιαλλαξία και απύθμενη υποκρισία. Οφείλουμε πολλά κυρίως στους δύο συγγραφείς και ιδίως στον μεγάλο αγωνιστή του γερμανικού Μάη του 68 Karl Heinz Roth για τη σπουδαία του συμβολή (με δύο βιβλία και πολλές ομιλίες, άρθρα και παρεμβάσεις) στον αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!
Η υπόθεση της διεκδίκησης παίρνει φωτιά! Το ζήτημα συνεγείρει την κοινή γνώμη στην Ελλάδα αλλά έχει ισχυρά ερείσματα και στη Γερμανία, τη χώρα - ιανό με τα δύο πρόσωπα, από τη μια το αποκρουστικό πρόσωπο του κυνικού απολογητή του εθνικοσοσιαλισμού Χ. Ρίχτερ (για να μην ξεχνιόμαστε) και από την άλλη το υπέροχο πρόσωπο του ανιδιοτελούς αγωνιστή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης Καρλ Χάιντς Ροτ. Αναμένουμε, επιτέλους, τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες αλλά και τη στάση όλων των κομμάτων. Όλοι θα κριθούμε αυστηρά!
Τιμή και δόξα στα Καλάβρυτα, τιμή και δόξα σε όσους αντιστάθηκαν στον εθνικοσοσιαλισμό και τη φρίκη του, και μέσα στη Γερμανία!
Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε!

 © 2016 Ηλίας