Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

"Οι Έλληνες διεκδικούν αποζημιώσεις γιατί πάσχουν από ... σύνδρομο αυτοθυματοποίησης!"

epizontes mauroforesΤης Κατερίνας Παντινάκη

Αδιανόητοι ισχυρισμοί από Ελληνίδα ακαδημαϊκό που διδάσκει σε γερμανικό πανεπιστήμιο - Σε ομιλία της σε πανεπιστήμιο στην Αθήνα ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι ... δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο!  Προβληματισμό εξέφρασε ο Καθηγητής - Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης

μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 για τις πολλές προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα Ρίχτερ, του οποίου ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα δεν έχει ανακληθεί παρά την εδώ και 1,5 χρόνο ομόφωνη απόφαση του τμήματος Πολιτικής επιστήμης αλλά και του ομόθυμου αιτήματος της κοινωνίας.

 "Μας προκαλεί προβληματισμό η στάση του Πρύτανη και του Πανεπιστημίου, αν και γνωρίζω τα δημοκρατικά αισθήματα του κ.Ζώρα" - είπε ο κ.Συγγελάκης, παραπέμποντας, μάλιστα, και στα όσα ανεκδιήγητα αποκάλυψε ο ίδιος ο Χ.Ρϊχτερ πριν από λιγότερο από 2 χρόνια, αναφέροντας ότι ... αυτόκλητος ενημέρωσε αξιωματούχους στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών πως όχι μόνο δεν χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα αλλά η Ελλάδα ... χρωστάει κιόλας στη Γερμανία από την Κατοχή! "Η πλήρης αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών κάνει τους Γερμανούς να αποθρασύνονται" - τόνισε ο Αρ.Συγγελάκης.

"Οι Έλληνες διεκδικούν αποζημιώσεις γιατί πάσχουν από ... σύνδρομο αυτοθυματοποίησης!"

 Ελληνίδα ... κατά Ελλήνων!

 Και σαν να μην ήταν αρκετές οι επιδιώξεις ... έξωθεν, να υποβαθμιστεί το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, έρχονται και ελληνικές φωνές που υιοθετούν τις σκληρότερες γερμανικές θέσεις και τις παρουσιάζουν δημοσίως.

singelakis Ο κ.Συγγελάκης αναφέρθηκε σε πρόσφατη ομιλία σε πανεπιστήμιο της Αθήνας, από Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου του Βερολίνου, η οποία όπως είπε ο ίδιος μετέφερε τις γερμανικές θέσεις κατά των επανορθώσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι ... δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο. "Όσο δεν διεκδικούμε, όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της και δεν τηρεί τις ίδιες της τις δεσμεύσεις, τόσο οι Γερμανοί προετοιμάζονται μεθοδικά" - είπε ο κ.Συγγελάκης, αναφερόμενος στην προ δύο ημερών ομιλία της ακαδημαϊκού.

 Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στους Έλληνες αποδίδοντάς τους ότι πάσχουν από ... σύνδρομο αυτοθυματοποίησης και πως αντί να επικεντρώνονται στις ευθύνες τους για την κρίση και όσα πρέπει να κάνουν για να την ξεπεράσουν, βρίσκουν καταφύγιο στις αποζημιώσεις, ενώ είπε ακόμη και ότι αποφεύγουν την κοινωνική και πολιτική τους ενηλικίωση. Παρακολουθώντας την ομιλία της καθηγήτριας, ο Αρ.Συγγελάκης έκπληκτος την άκουσε να ισχυρίζεται ακόμη και πως δεν υπάρχει (καν!) κατοχικό δάνειο, αγνοώντας ιστορικά στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο! "Ήταν σαν να ακούμε τα γερμανικά παπαγαλάκια μέσα από ελληνικά χείλη όμως!" - σχολίασε ο κ.Συγγελάκης!

Πηγη: cretalive.gr

"Σε λίγο θα μας πουν ότι ... τους χρωστάμε κιόλας" - σχολίασε σκωπτικά ο Αριστομένης Συγγελάκης, τονίζοντας ότι ο αγώνας για Δικαιοσύνη δεν ήρθε με την κρίση, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά μετράει ήδη 70 χρόνια.

 © 2016 Ηλίας