Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Γερμανικές αποζημιώσεις θέλει η Πολωνία

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Άντονι Μασιέρεβιτς, μόλις χθες, ημέρα επετείου της εξέγερσης της Βαρσοβία κατά της γερμανικής κατοχής, είχε δηλώσει ότι η Γερμανία «θα πρέπει να προσπαθήσει να ξεπληρώσει το τεράστιο χρέος της προς τον πολωνικό λαό».

Στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έχασαν τη ζωή τους περίπου 6 εκατομμύρια Πολωνοί ενώ η χώρα υπέστη τεράστιες υλικές ζημιές και η πρωτεύουσα Βαρσοβία καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά.

 

Του Αριστομένη Συγγελλάκη

Επί του πιεστηρίου: η μαρτυρική Πολωνία, που όμως σε αντίθεση με την Ελλάδα έχει από δεκαετίες διευθετήσει το κατοχικό δάνειο που της άρπαξε η Γερμανία ενώ μετά τον πόλεμο πήρε ως επανορθώσεις και σημαντικά εδάφη, ορθώνει ξανά το ανάστημά της απέναντι στη Γερμανία διεκδικώντας τα απαράγραπτα δικαιώματά της. Η Ελλάδα πότε θα απαιτήσει όσα της ανήκουν; Ας το έχουν υπόψη τους όλοι, και ιδίως η ελληνική κυβέρνηση: είτε το θέλουν είτε όχι οι ελίτ της χώρας τα ψέμματα τελειώνουν, η δίκαιωση δεν θα αργήσει! "Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα"! Αγωνιζόμαστε κι αισιοδοξούμε!

 © 2016 Ηλίας