Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Στο Δίστομο

distomo 201705Τις εκδηλώσεις Μνήμης τίμησαν με την παρουσία η Ένωση Θυμάτων του Ολοκαυτώματος Κομμένου και η Κοινότητα Κομμένου. Συγκεκριμένα η Ένωση Θυμάτων εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Δημ. Βλαχοπάνο και τον Γεν. Γραμματέα Ηλία Λάμπρη. Ταξίδεψαν την Παρασκευή 9 Ιούνη. Επισκέφθηκαν την έκθεση φωτογραφίας «Δίστομο – Λίντιτσε –Οραντουρ τρεις Πόλεις μια Ιστορία».

Το απόγευμα παρακολούθησαν τη συνεδρίαση του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και Χωριών και συμμετείχαν στο διάλογο που ακολούθησε. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή των Μαρτυρικών Δήμων ήταν απελπιστικά μικρή.

Το βράδυ παρακολούθησαν την μεγάλη συναυλία του Λάκη Χαλκιά και της ορχήστρα τους. Να θυμίσουμε ότι ο Λάκης Χαλκιάς μας τίμησε δυο φορές στις εκδηλώσεις μας και είναι επίτιμο μέλος του συλλόγου μας.

Την επομένη Σάββατο 10 Ιούνη στο Δίστομο ήρθε ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Πανακούλιας και ο τοπικός σύμβουλος Κώστας Αντωνίου. Αφού παρακολούθησαν όλη μαζι τη δοξολογία ανηφόρισαν στο μνημείο των πεσόντων όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Κομμένου Δημ. Βλαχοπάνος και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Πανακούλιας κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

distomo 201711 distomo 201703

Στη διάρκεια του διημέρου οι εκπρόσωποι της Ένωσης Θυμάτων είχαν σημαντικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους άλλων περιοχών (Δίστομο, Δομένικο Ελασσόνας, Καλάβρυτα, Μουσιώτιτσα κ.λ.π.) αλλά και με μέλη το Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και με τον ίδιο τον Πρόεδρο Μανόλη Γλέζο ο οποίος ανακηρύχτηκε και επίτιμος δημότης της Μαρτυρικής πόλης του Διστόμου. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ο συντονισμός κοινής δράσης όλων των φορέων και η δυναμική διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Λίγο πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής ο κος Ζάκας μας φίλεψε με ντόπιο κρασί παραγωγής του.

distomo 201702distomo 201704 distomo 201701distomo 201709distomo 201710distomo 201707distomo 201708distomo 201706distomo

 

 © 2016 Ηλίας