Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

kriti prosklhshTο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία με Μαρτυρικές Κοινότητες , Ενώσεις Θυμάτων και Πολιτιστικούς Συλλόγους, σας προσκαλούν στην εκδήλωση Μνήμης και Διεκδίκησης  Η Μάχη της Κρήτης φωτεινό ορόσημο της Αντίστασης στον φασισμό το Σάββατο 20 Μαΐου, 11.00 π.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

το Σάββατο 20 Μαΐου, 11.00 π.μ. στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου.

Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Μουσικό καλωσόρισμα με παραδοσιακά κρητικά κι αντάρτικα τραγούδια από τον Γιώργο Γλυκοκόκαλο και το συγκρότημά του (τους ευχαριστούμε θερμά για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους).

Χαιρετισμοί επισήμων

Παρουσίαση του φωτογραφικού αρχείου του Κώστα Κουτουλάκη από τον Γιώργο Τζωράκη, αρχαιολόγο – Δρ. Ιστορίας, ειδικό συνεργάτη Δ. Μαλεβιζίου (Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου για την ευγενική παραχώρηση του πολύτιμου αυτού ντοκουμέντου).

 Ομιλίες

Γιώργος Σαρρής, Οικονομολόγος, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαμάστας, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα

 Αριστομένης Συγγελάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων και της Δ.Ε. του Μουσείου Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βιάννου.

 Γιώργος Καρτσωνάκης, Δικηγόρος, εκπρόσωπος μαρτυρικής κοινότητας Σοκαρά.

Παρεμβάσεις εκπροσώπων μαρτυρικών κοινοτήτων, Ενώσεων Θυμάτων Ολοκαυτωμάτων και Πολιτιστικών Συλλόγων και ανοιχτή συζήτηση.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και συγγραφέας Παναγιώτης Γεωργουδής.

Ευχαριστούμε την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πολιτισμού του Δ. Ηρακλείου Α. Πλεύρη και τη Δ.Ε.Π.Τ.Α.Η.  για την φιλοξενία της εκδήλωσης.

Τιμούμε τη Μάχη της Κρήτης κι αγωνιζόμαστε για Μνήμη, Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση!

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 © 2016 Ηλίας