Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικού Κομμένου Ένα όνειρο δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα

epizontes mauroforesΤα θύματα του Ολοκαυτώματος Κομμένου ίδρυσαν την Ένωσή τους. Ομόθυμα οι επιζώντες και οι απόγονοι των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας που διέπραξαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Κομμένο τη Δευτέρα 16 Αυγούστου 1943, προχώρησαν στην ίδρυση της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Μαρτυρικού Κομμένου.

Η πρώτη ενημερωτική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Κομμένο το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Υποστηρίχτηκε από όλους η ανάγκη της ίδρυσης και της λειτουργίας ενός νέου φορέα ο οποίος θα διατηρεί τη φλόγα της μνήμης ζωντανή και θα βρίσκεται αδιάκοπα σε επαγρύπνηση για τη δικαίωση της θυσίας του Κομμένου και την απόδοση όλων των τιμών που πρέπουν στα 317 θύματα της γερμανικής κτηνωδίας.

Στη νέα συγκέντρωση, η οποία έγινε την Τρίτη 18 Απριλίου, διαβάστηκε το σχέδιο καταστατικού της Ένωσης, το οποίο και εγκρίθηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια εκλέχτηκε προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα μεριμνήσει για τη διεκπεραίωση όλων των σχετικών διαδικασιών και την κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες για την αναγνώριση της Ένωσης. Στο προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν οι Δημήτρης Βλαχοπάνος, Δημήτρης Δήμος, Στέλιος Πανακούλιας, Νίκος Πετρόπουλος, Παντελής Σιώζος, Στάθης Σκουραβέλης και Ηλίας Λάμπρης.

epizontes maurofores

Στην Ένωση μετέχουν ως ιδρυτικά μέλη πάνω από εκατό επιζώντες και απόγονοι των θυμάτων, ενώ μπορούν να γίνουν αρωγά μέλη οι φίλοι του Κομμένου που διατηρούν μια τρυφερή σχέση με την ιστορία του και συμβάλλουν με τις πράξεις τους στην προβολή του ολοκαυτώματός του.

Οι εγγραφές μελών θα συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους του Κομμένου, οπουδήποτε κι αν ζουν, να έχουν αυτή την τιμή της ιδιότητας του ιδρυτικού μέλους.

 © 2016 Ηλίας