Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ!

poreia 6 aprilh 20173Με αυτό και άλλα ανάλογα συνθήματα το ''Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα'' και οι Πανελλήνιες αντιστασιακές οργανώσεις όλου του προοδευτικού φάσματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΟΑΕΑ και ΠΣΑΕΕΑ πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, πορεία και συμβολική ειρηνική <<περικύκλωση>> της Γερμανικής Πρεσβείας( υπήρχαν κλούβες)!

Η εκδήλωση έγινε την μαύρη επέτειο - 6 Απριλίου - της εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα με αφετηρία τον χώρο ιστορικής μνήμης 1941-1944 (Κοραή 4) προς τιμή των χιλιάδων Ελλήνων πατριωτών που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν στο εκεί κολαστήριο της Κομαντατουρ!

''Δεν ξεχνάμε την εισβολή των Γερμανών στην Ελλάδα σαν σήμερα το 1941. Δεν ξεχνάμε τις εκατόμβες των θυμάτων, τη μεθοδική λεηλασία και ολοσχερή καταστροφή της χώρας. Διεκδικούμε τις γερμανικές οφειλές ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να σταλεί μήνυμα ισχυρό εναντίον του ναζισμού'' τονίστηκε με την ευκαιρία της εκδήλωσης όπου έδωσαν το στίγμα τους οι αντιστασιακές οργανώσεις , ενώ έστειλε μήνυμα και η Παγκόσμια Οργάνωση Αντιστασιακών (FIR).

poreia 6 aprilh 20171 poreia 6 aprilh 20173

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά την κήρυξη του πολέμου εναντίον της Ελλάδας από το Γ’ Ράιχ, το μείζον ζήτημα των γερμανικών οφειλών δεν έχει επιλυθεί, ενώ δεν έχει, καν, υπογραφεί η επιβαλλόμενη Συνθήκη Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.Το Βερολίνο κωφεύει στο αίτημα του ΕΣΔΟΓΕ, των αντιστασιακών οργανώσεων, των μαρτυρικών χωριών και πόλεων - και του δικού μας, του Διστόμου- των ενώσεων συγγενών θυμάτων και όλου του λαού για δικαιοσύνη και αποζημίωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ! ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ! ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ!

Οι επικεφαλής της εκδήλωσης μετά την άφιξη κοντά στο κτίριο της πρεσβείας - υπήρχαν κλούβες της ΕΛΑΣ που εμπόδισαν την περαιτέρω πορεία- διάβασαν Ψήφισμα το οποίο και θυροκολλήθηκε καθώς όπως αναφέρθηκε δεν υπήρχε κάποιος από την πρεσβεία να το παραλάβει.

Οι φωτογραφίες είναι του Giannis Dimakas

Κέιμενο: Λουκάς Δημάκας

poreia 6 aprilh 20175 poreia 6 aprilh 20176

poreia 6 aprilh 20172 poreia 6 aprilh 20174

 © 2016 Ηλίας