Άη Κομμένο

Της Άσβεστης Μνήμης

Ελληνάκος

elinakos

Κλαρινογαμπροί σε μπουζουκλερί

Song for Kommeno

Σοφά Λόγια

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκανεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης.

Μακρυγιάννης.

Εκδηλώσεις

ekdiloseis1

Καιρός

kairos

Στο Κομμένο τώρα

Αρχή

Το Κομμένο της καρδιάς μας

DSCN7012Ετούτον τον τόπο, το Κομμένο της καρδιάς μας το ομορφαίνουμε ακόμα και πάνω στα αρμυρά χώματα της θάλασσας. Φίλοι και από άλλες περιοχές βάλθηκαν να βοηθήσουν την προσπάθειά μας. Ένας από αυτούς, ο καλός φίλος του Κομμένου Νίκος Γρίβας που μένει στο Κομπότι, με ανεβασμένη τη διάθεση να δει ομορφότερη την περιοχή στις αντλίες που από μικρός επισκέπτονταν, μας έδωσε πέντε μεγάλες πικροδάφνες και μια μουριά με τη εντολή να φυτευτούν στην περιοχή. Και εμείς κάναμε πράξη την προσφορά του φίλου Νίκου. Καλή επιτυχία Νίκο στον αγώνα σου.

Το Κομμένο που μεγάλωσες πάντα θα είναι το πιο αγαπημένο σου γιατί μέσα σε αυτό ζουν οι άνθρωποι που αγαπάς περισσότερο. Εκείνο το μέρος που πάντα θα σου θυμίζει περασμένες -άσχημες ή όμορφες- στιγμές. Στιγμές που μέσα σε αυτό το περιβάλλον έζησες από μικρό παιδί, μεγάλωσες κι έγινες ο άνθρωπος που είσαι σήμερα.

Εκείνο το μέρος είναι μοναδικό για εσένα και πάντα θα είναι. Θα ανήκει στο πιο γραφικό μέρος της καρδιάς σου κι όποιες χώρες και πόλεις αν γυρίσεις, όσο πολιτισμό γνωστό κι άγνωστο αν γνωρίσεις, όσες φωτογραφίες κι αν τραβήξεις, όσο κόσμο κι αν συναντήσεις, πάντα το χωριό σου θα αναπολείς και πάντα αυτό θα αγαπάς περισσότερο. Όλη σου η ζωή κι οι θύμισες είναι αυτό. Όλες σου οι περιπέτειες είναι αυτό. Όλοι σου οι άνθρωποι είναι εκεί.

 © 2016 Ηλίας